КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

30 РОКІВ РАЗОМ!

П’ятдесят два роки на педагогічному терені, на посаді директора тридцять років... Багато це чи мало?

Педагогічний досвід багатий: Валентина Дмитрівна відбулася і як педагог, і як керівник.

1 березня 1988 року Валентина Дмитрівна Пилипенко була обрана колективом на посаду директора Дніпрорудненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1. За ці роки школа змінювала свою назву, незмінним залишався директор - творчий педагог-новатор, цілеспрямований керівник і чарівна жінка.

Валентина Дмитрівна Пилипенко. Її ім’я внесено в енциклопедію педагогічної освіти України. Заслужений учитель України, директор-новатор, лауреат Всеукраїнського конкурсу «100 кращих керівників шкіл України», учасник ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти, науковий кореспондент Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України.

Вона завжди першопроходець, крокує в ногу з часом, часто навіть випереджаючи його. Прагне зробити те, чого до неї ніхто не робив. У 2003 році гімназія здобула статус експериментального навчального закладу всеукраїнського рівня з теми «Соціалізація учнівської молоді в умовах малого міста України»; статус школи-лабораторії ІП НАПН України з теми «Впровадження особистісно-орієнтованих освітніх технологій». Під її керівництвом педагогічний колектив серед перших у районі вивчив і запровадив у практику особистісно-орієнтовані технології компетентнісної освіти, проектні технології, а також технології критичного мислення.

На базі гімназії протягом багатьох років Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України проводить всеукраїнські фестивалі інноваційних педагогічних ідей за участю керівників інститутів післядипломної освіти, директорів шкіл, учителів з різних регіонів України. З 2013 року проводиться науково-експериментальна робота з теми «Формування партнерських відносин батьків та вчителів як засіб розвитку особистості учня».

Очолюваний Валентиною Дмитрівною заклад освіти стає школою педагогічних інновацій:гімназія «Софія» входить до Всеукраїнської асоціації шкіл майбутнього, є лауреатом Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України», дипломантом Міжнародного проекту «Громадянська освіта - Україна», переможцем всеукраїнських конкурсів «Модель підготовки компетентного випускника», «Модель сприяння здоров'ю», «Освітній Оскар - 2015», володарем бронзової і трьох срібних медалей на міжнародних виставках «Сучасна освіта в Україні», дипломантом обласних виставок «Освіта Запорізького краю».

І на сьогоднішній день заклад освіти не стоїть осторонь, а впевнено крокує до Нової української школи та бере участь у науково-педагогічних проектах «Інтелект України», «На крилах успіху».

Відзнаки закладу освіти - найвища оцінка діяльності її лідера В.Д. Пилипенко. Особистим прикладом, силою духу вона надихає і веде за собою створений нею згуртований колектив однодумців.

Валентина Дмитрівна, як справжній харизматичний лідер, багатьом вказала дорогу в життя, допомогла мудрою порадою, добрим словом. Ця жінка має дивовижний хист відкривати таланти.

Вона має значний авторитет і пошану серед мешканців міста та району. Її життєві принципи визначаються вмінням радо сприймати кожен новий день, повагою до оточуючих, вимогливістю до себе та інших. Джерелом її сили й душевної краси є сім'я. Принциповий керівник на роботі, вдома – любляча дружина, ніжна та турботлива донька, матуся та бабуся.

Довга педагогічна й громадська діяльність Валентини Дмитрівни Пилипенко, вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста, району, області відзначені званням «Почесний громадянин міста Дніпрорудне», почесними знаками «За заслуги перед громадою Василівського району», «За заслуги перед містом Дніпрорудне», орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ ступеня.

Але найвищою нагородою для директора є те, що більшість дніпрорудненців довіряє своїх дітей саме педагогам гімназії «Софія» - оселі радощів для учнів, спокою для батьків та творчості для вчителів.

У перший весняний день Валентина Дмитрівна Пилипенко приймала вітання з нагоди поважного 30-річного ювілею на посаді керівника нашого освітнього закладу. Її привітали голова Василівської районної державної адміністрації Кошеленко Валерій Олегович, який вручив Почесну грамоту Запорізької обласної державної адміністрації та Подяку від народного депутата України В.В.Бандурова за багаторічну працю та вагомий внесок у розвиток освітнього закладу. Зі словами вдячності та найкращими побажаннями до директора звернувся заступник Дніпрорудненського міського голови Староконь Б.Ю., який вручив Грамоту від Василівської районної ради та Подяку від Дніпрорудненської міської ради. Завітала привітати Валентину Дмитрівну і начальник відділу освіти Василівської районної державної адміністрації Задорожна Н.В. Від батьківської колективу найщиріші слова лунали від голови ради освітнього закладу Троня І.М.

Вітання висловлювали педагогічний та учнівський колективи закладу освіти.

Справжньою прикрасою свята став музичний подарунок - виступ вокального дуету «Тая-Марія», який і завершив урочисту подію.

Тож, з нагоди 30-річного ювілею на посаді директора, бажаємо Валентині Дмитрівні міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших мрій, нових творчих горизонтів та успіхів на її життєвому шляху!

 

Педагогічний, учнівський та батьківський колективи

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: