КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS
Главная » Архів матеріалів
Міжнародний день рідної мови

«Нації вмирають не від інфаркту.

Спочатку їм відбирає мову.» (Л. Костенко)

     21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. Головна мета цього дня - підтримати самобутність та важливість кожної мови для народу.

    День рідної мови відзначає кожна культурна людина, яка усвідомлює, що мова є безцінним надбанням людства.

  &n ... Читати далі »

І плине час, і не згасає біль...

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, завдяки кому було змінено перебіг історії нашої держави, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Гідність, свобода, відвага, єдність, честь – синоніми Революції Гідності 2013-2014 років.

Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та інших держав. Серед них були студенти й пенсіонери, науковці і роб ... Читати далі »

Шановні батьки майбутніх першокласників!

      Гімназія «Софія» запрошує ваших дітей на адаптаційно-розвивальні заняття для майбутніх першачків 20, 27 лютого та 6 березня.

У 2021 – 2022 н.р. наш освітній заклад відкриває перші класи:

     Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Антоненко Олена Миколаївна запрошує до 1-А – класу, який працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту «Інтелект України». Мета проекту: навчити дитину бути успішною в ... Читати далі »

Талант у кубі!

Найвправніші та найспритніші спідкубери нашого закладу освіти змагалися сьогодні за звання кращого спідкубера гімназії.

Кубик Рубика це механічна головоломка, що з’явилася на світ в 1974 році завдяки угорському скульптору і викладачеві архітектури Ерне Рубіку. Сьогодні кубик Рубика чи не найпопулярніша іграшка серед дітей та дорослих, а турніри зі спідкубінгу проводяться по всьому світу.

Традиційний турнір, започаткований почесним директором Пилипенко В.Д., пройшов сього ... Читати далі »

Багато хто з нас навіть не уявляє, що кожн...

А ви знали, що 20 липня 2019 року представники Книги рекордів України зафіксували два рекорди у нашому місті – «Піраміда з найбільшої кількості кам’яних жорен XVIII-XIX ст..» та «Найбільша кількість кам’яних корит XII-XVIII ст..»? Ці кам’яні знахідки зібрав у Дніпрорудному депутат Дніпрорудненської міської ради, приватний підприємець, керівник ТОВ ВКП “НОРТ” Ігор Тронь. Звичайно, у цьому проєкті було задіяно багато людей, але головни ... Читати далі »

Виховний захід «Нашого цвіту по всьому світу»

    21 лютого у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Напередодні цього свята учні 11-А класу з вчителем української мови та літератури Ніколіною Т.І. провели виховний захід «Нашого цвіту по всьому світу», у якому продемонстрували здобутки українців в еміграції. Зворушливий матеріал був дібраний учасниками заходу: пісні та поезії, які звеличують Батьківщину та оспівують невимовну тугу за нею українців у еміграції.

Згадали всесвітньо відомих українців, ... Читати далі »

Життя прожити – не поле перейти!

Життя прожити – не поле перейти, говорить народна мудрість… А жити по совісті, залишити по собі слід, усе своє життя присвятити улюбленій справі, рідному місту та майбутнім поколінням – шлях, гідний обраних.

Сьогодні, 17.02.2021 року, свій життєвий ювілей – 90 років, відзначає Гнусова Лідія Анатоліївна – Почесний громадянин м. Дніпрорудне, прекрасна поетеса, у минулому керівник ЛіТО «Горизонт» та інженер-озеленювач нашого міста. З 1962 р. Лід ... Читати далі »

Інженерний тиждень 2021

Ось і завершився Всеукраїнський інженерний тиждень у нашому закладі освіти, темою якого цього року стали глобальні проблеми людства: забруднення природи, кліматичні зміни, дефіцит води, проблеми здоров’я і, звісно, боротьба з пандемією коронавірусу. Кожен із учасників долучився до цих надважливих питань, спробувавши себе у ролі юних інженерів.

Почесним гостем заходу став випускник нашого закладу освіти, золотий медаліст, а нині кандидат технічних наук, заступник начальника дільн ... Читати далі »

Вітаємо!

Вітаємо Грицик Наталію, ученицю 10-А класу, яка посіла ІІ місце у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», в номінації «Література» (керівник – вчитель української мови та літератури Ніколіна Т.І.)

У цьому році конкурс проводився на тему: «Торуй свій шлях, - той, що твоїм назвався, той, що обрав тебе навіки вік» (В. Стус). З 57 робіт переможними визнано 34.

Наталія написала ... Читати далі »

День вшанування учасників бойових дій на т...

Щорічно український народ, підтримуючи зв’язок поколінь, віддає глибоку шану солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, які пройшли вогняне пекло бойових дій у Республіці Афганістан та інших «гарячих точках» планети. 15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а для переважної більшості українців – це день вшанування пам’яті загиблих воїнів-афганців.

Сьогодні у нашому закладі пройшли виховні г ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 ... 70 71 »