КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Будьте здорові, любі діти!

Усім відомі цілющі властивості такого природного феномену, як соляні шахти (галокамери), але не у всіх є можливість їх відвідати.

Батьки учнів КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Василівської районної ради Запорізької області занепокоєні погіршенням екологічної ситуації, яка впливає на зниження імунної системи їхніх дітей. Адже для батьків основне, щоб дитина була здоровою. Тому батьківський комітет прийняв рішення створити соляну кімнату у закладі освіти. Ініціативу підтримали всі батьки та адміністрація закладу. Спонсорами виступили самі батьки учнів, кожна родина долучилася до цього проекту.

Рішення прийняте – робота розпочалася.

Але коштів на підготовчі будівельні роботи не вистачало, лише на облаштування самої соляної кімнати. Тому на допомогу, як завжди, прийшли наші шефи. Нашому закладу освіти дуже пощастило, що шефами є шахта «Експлуатаційна» ПрАТ «ЗЗРК» під керівництвом Карнауха Андрія Вікторовича. Завдяки спільним зусиллям працівників комбінату та технічному персоналу закладу освіти підготовчі роботи були завершені.

Далі до роботи долучилися висококваліфіковані спеціалісти – це ТОВ Науково-виробнича фірма «ІНГРА ЛТД» під керівництвом Аверченка Володимира Івановича, яка є лідером на ринку облаштування галокамер на Україні.

Іще один етап реалізації проекту був завершений – соляна кімната збудована. Незвичайний рельєф стін з м’яким внутрішнім підсвічуванням має виконувати певні естетичні функції, створювати атмосферу спокою і комфорту, розташовувати до відпочинку і розслаблення, надаючи позитивну дію на нервову і психоемоційну сферу.

Але для досягнення повної гармонії під час відвідування соляної кімнати не вистачало меблів. І знову не обійшлося без допомоги. Міська рада, яку очолює Коробов Юрій Миколайович, подарувала меблі для соляної кімнати.

І ось нарешті довгоочікувана мить… 5 жовтня відбулося урочисте відкриття соляної кімнати. На святковому заході були присутні гості: заступник міського голови Староконь Богдан Юрійович, директор ТОВ Науково-виробнича фірма «ІНГРА ЛТД» Аверченко Володимир Іванович, члени ради закладу освіти Добичина Олена Іванівна та Колянківська Тетяна Сергіївна. Саме цього дня у гімназії проводився день учнівського самоврядування. Урочисте відкриття розпочав дублер директора Соловіщук В’ячеслав, учень 10-А класу, який привітав присутніх та подякував від імені усіх учнів за створення такого унікального куточку для оздоровлення. Директор закладу освіти Пилипенко Валентина Дмитрівна звернулася до всіх присутніх із вітальним словом та вручила подяки за підтримку та надання спонсорської допомоги всім, хто долучився до цього важливого та відповідального проекту.

Сьогодні потрібно приділяти увагу саме профілактиці захворювань, серед яких: бронхіти, астма, ГРВІ, захворювання ЛОР – органів, алергії, дерматити, перевтома, стресові стани та інше.

Приміщення соляної кімнати облицьовано трьома видами солі: соляними брилами (галіт), соляною пресованою цеглою та соляною крихтою. Тут відчувається запах йоду, приємне пощипування у носі. У роті миттю з’являється солоний присмак. У кімнаті мікроклімат як у підземній соляній печері. Сіль розпилює ще й прилад – галогенератор.

Науковці стверджують, що ефективність оздоровлення за допомогою соляних шахт може сягати 99%. Такий метод дозволяє зменшити медикаментозне навантаження, а нерідко й зовсім відмовитися від хімічних препаратів. Разом з тим популяризація немедикаментозного лікування спонукає лікарів шукати різноманітні природні методи позитивного впливу на організм людини.

Адміністрація, педагогічний та учнівський колективи адресують слова вдячності всім батькам закладу освіти за надзвичайно приємний та корисний подарунок дітям гімназії і сподіваються, що захворюваність учнів значно зменшиться та не буде перешкодою у здобутті знань.

Від щирого серця дякуємо голові правління-генеральному директору ПрАТ «ЗЗРК» Короленку Михайлу Костянтиновичу, керівному складу та працівникам ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат», міському голові Коробову Юрію Миколайовичу та міській раді за багаторічну підтримку і співпрацю. Ця підтримка - свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні і розуміння непересічної важливості збереження здоров’я підростаючого покоління.

 

 

 

Заступник директора з НВР Сохань Н.Ф.

Ім`я *:
Email *:
Код *: