КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Декада історії та правознавства

З 15 по 26 жовтня у нашому освітньому закладі проходила предметна декада історії та правознавства. Вона співпала з відзначенням Європейського тижня місцевої демократії. Було оформлено інформаційний стенд, який розповідав про повноваження органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, основні принципи Європейської хартії місцевого самоврядування. З принципами Європейської хартії ви можете ознайомитися на нашому сайті. З учнями старших класів було проведено бесіди про значення органів самоврядування в управлінні територіальними господарськими та гуманітарними справами, а також про необхідність формування активної громадянської позиції кожного члена демократичного суспільства. Бліц-опитування учнів 11 класів показало серйозність поглядів учнів на розвиток демократії в нашій державі, які розуміють європейську демократію, як приклад служіння народу, забезпечення широких прав і свобод, покращення добробуту громадян.Старшокласники із зацікавленістю дізналися про те, що робітники нашого освітнього закладу мають значний досвід роботи в органах місцевого самоврядування та в депутатському корпусі Василівського району: Пилипенко Валентина Дмитрівна, Мовчан Валентина Петрівна, Ручка Ірина Іванівна, Сохань Наталія Федорівна, Джемела Ніна Петрівна, Староконь Богдан Юрійович своєю роботою сприяють покращенню добробуту громадян нашого міста та району. Побажаємо їм успіхів в їхніх важливих справах!

В рамках декади історії для учнів 5-х класів було проведено екскурсію: «Історичні джерела» до місцевого краєзнавчого музею, яку організували та провели вчитель історії Курпиш Т.В. та директор музею Шнайдрук В.В. Для учнів 6-х класів Тетяна Володимирівна провела історичну гру «Слідами зниклих цивілізацій», під час якої діти виявили свої знання з історії Вавилону та Єгипту. Змагалися команди «Пальма» та «Ра», а переможцем стала команда «Ра», вітаємо!

Учні 5-класів взяли участь в конкурсі малюнків, тематикою яких сталинародні символи України. Перше місце отримав малюнок Бєлки Дмитра (5-Б клас), друге місце: Сухаревич Ольги (5-В клас), третє місце: Перчуна Віталія (5-В клас).

Виявляється, що до ЗНО можна готуватися не тільки традиційним вивченням дат і персоналій з книжок. Для учнів 10-11 класів було проведено історичний квест. Вони, закріплюючи свої знання, читали автентичні тексти літопису (що виявилося найскладнішим із завдань), розглядали карти, та археологічні знахідки, розрізняли бюсти пітекантропа, неандертальця та кроманьйонця тощо. Загалом командам прийшлося виявляти свої знання з археології, хронології, картографії та джерелознавства. Крім того, для старшокласників було проведено фоторепортаж, присвячений 100-річчю української революції 1917-1921 рр.

Учні 8 класів взяли участь в семінарі, присвяченому Великим географічним відкриттям, проведеного вчителем Козаренко С.П.

На честь 75-річниці вигнання нацистських загарбників з Василівського району в 9-11 класах було проведено бесіди із демонстрацією стендів кабінету № 24.

Збірні команди 9-10 класів нашого освітнього закладу змагалися з правових знань у правознавчому турнірі, переможцями якого стали учні 9-В класу. Тепер під керівництвом вчителя Амірзянова В.Н. юні правознавці: Боденчук Олександра, Задорожна Анастасія, Соловіщук Вячеслав, Шнайдрук Вячеслав та Тхай Ольга готуються до участі в обласному етапі турніру з правознавства.

19 жовтня учні 8-11 класів взяли участь в першому етапі учнівської олімпіади з історії. Переможці олімпіади: Добичин Кирило та Бармашев Владислав (8-Б клас), Борисенко Матфій (9-А клас), Боденчук Олександра (10-А клас), Патрушева Сніжана (10-Б клас), Айткулова Анна, Скворцова Аліна та Притула Таісія (11-А клас) готуються до районного етапу олімпіади.

Побажаємо успіхів у майбутніх інтелектуальних змаганнях учасникам олімпіад з історії та правознавства, науково-практичної конференції та районного етапу Малої академії наук, а також обласного етапу Турніру юних правознавців!

 

ПРИНЦИПИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ХАРТІЇ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ЇХ ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ В ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ РЕФОРМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Ім`я *:
Email *:
Код *: