КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Декада математики, фізики та інформатики

Кожний учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. Таке завдання ставлять перед собою і вчителі математики, фізики та інформатики КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - ЗОШ І-ІІІ ступенів №1».

Далеко не все в навчальному матеріалі може бути для учнів цікавим. І тоді в дію вступає чинник пізнавального інтересу – сам процес діяльності. Щоб спонукати учня до навчання, треба розвивати в ньому потребу займатися пізнавальною діяльністю, а це означає що в самому процесі навчання він повинен знаходити привабливі риси, щоб сама робота по здобуттю знань містила позитивні заряди зацікавленості. Шлях до цього полягає через різноманітну самостійну роботу учнів і створення ігрових нестандартних ситуацій.

Одним із засобів зацікавлення учнів математикою є добре продумана позакласна робота. Такі заняття дають можливість ширше пропагувати досягнення і значення відповідних наук, а саме математики та інформатики, прищепити учням любов до вивчення, сприяють розвитку і виявленню здібностей учнів, а також засвоєнню ними програмного матеріалу.

Саме тому у грудні в нашому освітньому закладі традиційно проходить декада математики, фізики та інформатики, з метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики, фізики та інформатики.

  • розпочалась урочистим відкриттям 10 грудня у вестибюлі гімназії. Учні відгадували ребуси, загадки, проводили фізичні досліди, складали танграм. Було цікаво, весело, захоплююче, діти отримали не тільки емоційно-позитивний заряд, але мали змогу отримати подарункові ваучери, які дорівнювали одному додатковому балу на уроках математики, фізики та інформатики. На кожен день тижня сплановано позакласні заходи: конкурси, вікторини, змагання, веб-квести, марафони. Їхні назви говорять самі за себе: «Математичний марафон» 7кл. (Соколовська Н.В.), «Інтелектуальний турнір» (Притула С.О.), «Математична вікторина» 8 кл. (Шмайда В.В.), вікторина «Як стати мільйонером ?» 6 кл. (Хідірова Н.Л.), гра-вікторина «Морський бій» 5 кл. (Заставська Ю.О.), «Галактична подорож»11 кл. (Мінькова С.Д.), веб-квест «У пошуках інформації» 10, 8 кл.(Смішко О.І.), гра «Counter Strike» 9, 10, 11 кл. ( Лобас В.В.).

Фінальним акордом стало проведення інтелектуального брейн-рингу під керівництвом вчителя математики Притули С.О. та неповторного ведучого учня 10-Б класу Бетіна В., яке пройшло під девізом «Запали свою зірку на Миколая». А запалювали зірки переможці шкільних олімпіад з математики, фізики, інформатики та ОІТ. Почесними гостями були директор гімназії Пилипенко В.Д., заступник з НВР Соколовська Н.В. та батьки учнів, які теж підготували цікаві завдання для учасників та провели математичні хвилинки усного рахунку. Команди випробували свої сили у 5 конкурсах, а оцінювали їх компетентне журі у складі: вчитель інформатики Лобас В.В., вчитель інформатики та правознавства Амірзянов В.Н. та учень 11-А класу Михайленко В.

Це був не лише інтелектуальний турнір, а й свято, на яке завітав сам Святий Миколай з подарунками. Прикрасами свята були музичні подарунки та жарти від учнів 6-а класу.

Атмосферу домашнього затишку створили батьки, які брали участь у проведенні заходу. Завдання від них виявились надскладними, але разом з командами учням вдалося розв'язати усі поставлені задачі. Адже саме в єдності наша сила! Завдячуючи тісній співпраці з батьками і було створено саме той позитивний мікроклімат, який встановив довірливі стосунки між учнями. Сподіваємось і надалі працювати і виховувати наших учнів через навчання. Дякуємо за співпрацю!

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: