КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Екологічний фестиваль 2018

23 квітня 2018 року в нашому закладі освіти відбулося урочисте відкриття екологічного фестивалю «Природа – наш рідний дім, ми живимо в нім». На відкриття фестивалю завітали почесні гості представники Національного природничого парку «Великий Луг»: заступник директора, начальник наукового відділу, Крайник Юлія Миколаївна та науковий співробітник, гідробіолог, Головко Ольга Сергіївна.

Першою до учасників та гостей екофестивалю звернулася директор закладу освіти , заслужений вчитель України Пилипенко Валентина Дмитрівна, яка зазначила, що проблема збереження природи стає перед кожним із нас: усі ми пасажири одного корабля, що називається Земля, і священний обов’язок дорослих людей та підростаючого покоління полягає у постійній турботі про благо нашого спільного дому.

Основна мета фестивалю – формування в молоді екологічної свідомості та екологічної культури, відповідального ставлення до навколишнього середовища, сприяння духовному збагаченню учнів, засвоєнню загальнолюдських культурних цінностей для розвитку власної особистості. Але свідомість приходить через конкретні справи, тому перше, що зробили учні - провели акцію по генеральному прибиранню території закладу освіти та І мікрорайону міста, висадили дерева та кущі, розробили нові рабатки з висадкою квітів.

Привітавши учасників фестивалю, гості зазначили, що кожна людина має вплив на екологічну ситуацію в регіоні, країні і всьому світі, та висловили сподівання, що учні освітнього закладу завжди будуть стояти на захисті природи і пам’ятати, що людина - це її невід'ємна частина.

Основне завдання екофестивалю полягало в тому, щоб у ньому взяли участь всі учні закладу освіти. Яскраві оголошення, повідомлення про план проведення, завдання класам – все це привертало увагу дітей задовго до проведення фестивалю і спонукало їх взяти участь у заходах. На кожен день фестивалю були заплановані та проведені конкретні заходи: відвідування гімназійного та міського краєзнавчого музеїв, години спілкування, класні години, електронні презентації.

Виставки творчих робіт учнів різних класів «Ярмарок ідей» та «Друге життя повсякденних речей» прикрасили заклад освіти, подарували хвилини естетичної насолоди всім, хто завітав на свято. Вихованці вчителів Кучерявенко В.М., Якубович О.А. представили вироби декоративно-ужиткового мистецтва з вторинної сировини: квіти з пластмасових ложечок та паперу, тварини з пластмасових пляшок, пробок та багато іншого. Фотовиставка «В об’єктиві натураліста» представлена майстром виробничого навчання Амірзяновою А.Н., виставки малюнків «Зоологічна галерея», «Природа плаче», «Природа - наш рідний дім» підготовлені вчителем образотворчого мистецтва Якубович О.А., виявили юних талановитих художників. Працівники бібліотеки Мігаєш Р.В. та Нетреба Н.В. запрошували всіх відвідати книжкові виставки – ікебани: «Живе обличчя моєї Землі!», «Чорнобильські дзвони», «Сторінки Червоної книги».

У рамках проведення екологічного фестивалю у холі закладу освіти демонструвалася відеопрезентація соціальної реклами Екологічне віче «Збережемо цей світ», також презентовані, створені учнями, екологічні проекти «Творимо майбутнє».

Виступи агітбригад:

- сьомих класів: агітбригада «Барвінок» (7-А), агітбригада «Зелений щит» (7-Б), агітбригада «Чисті Джерела» (7-В) з пропагандою екознань «Зупинімось, останній є шанс!»;

- девятих класів: агітбригада «Планета» (9-А), агітбригада «Лавандовий світанок» (9-Б) з пропагандою екознань «Дніпрорудненці - за чисте місто!»,

все це дає змогу стверджувати, що учні закладу освіти не байдужі до екологічних проблем, мають своє бачення того, як можна стати ближче до природи, сприяти її відновленню.

А на закритті фестивалю, відбулося нагородження переможців в різних номінаціях та проведення фешн- шоу «Театр екологічної моди» за участю учениць та учнів 4-х класів, які демонстрували колекції екологічного одягу – роботи молодих модельєрів з використанням природних матеріалів або матеріалів вторинного використання.

Екологічний фестиваль проходив під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Ручки Ірини Іванівни та керівників методичних комісій: Міц Ольги Миколаївни (МК історико-природничих наук) та Кучерявенко Віри Миколаївни (МК естетичного та трудового навчання).

Вчитель біології Губа А.Е.

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: