КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

«Гімназійний олімп»

Традиційним для нашої шкільної родини стало свято вшанування творчих та обдарованих учнів – «Гімназійний олімп». Воно завжди проходить урочисто, з піднесеним настроєм, із почуттям гордості за наших дітей, за тих, хто з юних років утверджує своєю творчістю, розумом не лише славу нашого закладу освіти, а й району та області.

На святі слова щирої подяки адресувалися учням, педагогам, чиїми стараннями, любов’ю та турботою оточені щоденні зустрічі з вихованцями, та всім батькам учнів від В. О. Кошеленка – голови Василівської районної державної адміністрації, В. І. Хрола – директора з персоналу Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат», К. В. Луценко - депутата обласної ради, Л. П. Решетняк - секретаря Дніпрорудненської міської ради, голови Балківської сільської ради М. І. Радченко.

Й освітньому закладу справді є ким і чим пишатися : у 2018-2019 н. р. понад 400 гімназистів змагалися на визнання першості в інтелектуальних конкурсах, різних спортивних, мистецьких конкурсах на районному, обласному, всеукраїнському, міжнародному рівнях; із них понад 150 учнів здобули перемогу, а педагогічний нагороджено золотою медаллю на Десятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2019».

Фаворитами свята стали вчителі закладу освіти Сохань Н.Ф., Лобас В.В., Коломієць С.В. за створення інтелектуальних інформаційно – навчальних систем та учні Михайленко Владислав (11-А клас) - переможець обласного етапу конкурсу – захисту учнівських науково – дослідницьких робіт (секція програмування), переможець ІІ етапу олімпіад з фізики, математики, хімії, учасник ХІІ Міжнародної науково – практичної конференції «Комп’ютерні системи та мережі технології» та Зіміна Таїсія (9-А клас) - переможець Міжнародного фестивалю – конкурсу «Зірковий парад – 2018», багатьох всеукраїнських та обласних мистецьких конкурсів, переможець номінації «Золотий голос освітнього закладу». Вони були нагороджені Почесною грамотою Василівської районної державної адміністрації.

У центрі уваги свята - Бавріна Валерія, учениця 11-А класу, переможець ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, ІІ обласного етапу конкурсу – захисту учнівських науково – дослідницьких робіт – членів МАН з української мови, переможець районного етапу багатьох творчих конкурсів та олімпіад. Недарма Валерія стала переможцем у номінації «Інтелект року». Радо зустрічали на сцені Борисенко Марію (10-А клас) та Шпонько Катерину – переможців Міжнародного фестивалю – конкурсу «Зірковий парад – 2018» та кількох Всеукраїнських, обласних мистецьких конкурсів. Дівчата отримали титули «Терпсіхора року».

Гордістю свята стали й Куковинець Олексій (9-Б клас)- переможець обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з математики, Биковська Анна (11-А клас) - переможець обласного конкурсу – захисту науково – дослідницьких робіт – членів МАН з російської мови, Борисенко Матвій (9-А клас) – переможець обласного етапу Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії», Задорожна Анастасія – переможець Міжрегіонального конкурсу ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». Ці учні мають ще й по кілька перемог у ІІ етапі олімпіад з базових дисциплін. Їм, а також учням - переможцям ІІ етапу всеукраїнських олімпіад з кількох дисциплін від Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат» (директор Короленко Михайло Костянтинович, Герой України) нагороди вручив директор з персоналу Хрол Віталій Іванович.

Грошові винагороди чекали й учнів, які проявили здібності й досягли перемоги в МАН чи олімпіаді з певного предмета від Луценко Катерини Василівни, депутата Запорізької обласної ради. Юним обдаруванням - переможцям мистецьких конкурсів - вручила подарунки секретар міської ради Решетняк Лариса Петрівна.

«Людина без знань, що птах без крил: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті. Широкі знання, звичка мислити, благородство почуттів є саме тими трьома якостями, що формують ці крила, із якими людина є освіченою у повному розумінні цього слова…» - продовжували ведучі і на сцену запросили переможців – учнів, що проживають у селі Балки, грошові винагороди яким вручила Радченко Марина Іванівна, голова Балківської сільської ради.

А далі на сцену піднялися учні, яких Бог обдарував талантами співати, танцювати, відчувати поезію та прозу і самому творити, відстоювати себе на спортивній арені. Понад 40 учнів отримали цінні подарунки завдяки приватним підприємцям Білоусовим Валерію Геннадійовичу та Тетяні Іванівні, Мадоян Ліліт Кароївні, Кулішовим Юрію Геннадійовичу та Тетяні Миколаївні, Шевченко Ірині Миколаївні, Караханян Лусіне Нориківні та Вардуш Володимирівні, Корж Світлані Василівні, Сімоновим Яні Віталіївні та Максиму Олександровичу.

Інтрига тривала до кінця свята… Адже для визначення переможця «Учень року – 2019» враховувались досягнення у навчальній діяльності, позакласній роботі, результативність у творчих конкурсах різного рівня. З гідністю назвала переможця та вручила подарунок директор Валентина Дмитрівна Пилипенко. Переможцем номінації «Учень року» стала Задорожна Анастасія, учениця 10-А класу, а її однокласники – «Класом року» (класний керівник Губа Аліна Едуардівна).

Слова вдячності прозвучали тим, хто сіє добро, дарує дитячій душі свої знання, любов. Із залу звучали гучні оплески педагогам, завдяки кому проросли паростки знань, умінь. 39 вчителів отримали подяки від директора, а квіти, теплі слова від своїх вихованців та їхніх батьків.

Дуже добре підмітив народ, що «від доброго дерева добрий і пагінець одійде, од добрих батька і матері піде й добра дитина», саме тому ми переконані, що наші юні таланти не досягли б своїх результатів без доброго, теплого материнського серця, без твердої, але люблячої руки батька. Тож найтепліші привітання та найщиріші побажання за чуйність, за підтримку, за терпіння, за розуміння були адресовані батькам, яким директор закладу освіти вручила подяки.

Ми ще і ще раз переконалися, що нам є ким пишатися, до чого прагнути і куди рости. Є потужний потенціал творчої та обдарованої молоді, вчительської та батьківської громади, а ще велике бажання бачити свого учня, свою дитину успішною, потрібною людям і суспільству.

 

 

О. А. Коваленко, заступник директора з навчально – виховної роботи

 

 

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: