КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Я по світу іду в вишиванці

Народне прислів'я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами-оберегами. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка, добре слово сусідів, традиції і звичаї – це все родовідна пам'ять, наші символи, історія.

День вишиванки – це свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. У нашому освітньому закладі це завжди яскраве свято з піснями, танцями і обов’язково гостями. Цього року до нас завітали учні Дніпрорудненської ЗОШ І-ІІ ст. та Тополинської ЗОШ І-ІІІ ст. Команди цих освітніх закладів разом з нашими учнями взяли участь у конкурсі «Україна вишивана», який пройшов у формі квесту. На станції «Мальовнича» дітей чекало завдання намалювати малюнок на асфальті з обов’язковим використанням українського орнаменту. На станції «Історична» команди показали свої знання з історії і культури України. Знання з народних свят демонструвалися на станції «Народні свята», а станції «Загадкова» чекала команди для розгадування загадок. Впорались всі і на станції «Коштовності фольклору». Українські прислів’я та приказки діти знають і це дуже радує. А от на станції «Музична» були невеличкі проблеми. Відгадати українські пісні деяким командам було складно.

Свято завершилось концертом та нагородженням переможців конкурсу. А ними стали: І місце 5 А, команда гімназії «Софія» «Наші найкращі», ІІ місце у команди «Перлини України» Тополинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, на ІІІ місці – команда «Патріоти» 6 А гімназії «Софія».

Щиро вдячні гостям, що відгукнулися на запрошення і приїхали разом з нами виразити свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість.

Не забуваймо, що українська вишиванка притягує до себе сприятливу, позитивну енергетику, а також захищає людську душу. Тож хай щастить вам, дорогі українці!

 

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: