КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Хай ллється музика…

5 грудня в актовій залі гімназії «Софія» линула незвичайно чарівна музика. До дітей з концертом приїхав відомий самобутній мистецький колектив – ансамбль бандуристів «Божена» Запорізької обласної філармонії. Ансамбль пропагує українську народну пісню, Шевченківське слово, народний інструмент – бандуру, яку презентує глядачеві як стильний сучасний інструмент. Керує колективом Заслужена артистка України Ольга Беженарь.

  • екскурс по історії про походження бандури і її назви, веселі пісні заслужили уваги і гучних оплесків. Але най емоційно всі зустріли сучасні мелодій виконані на бандурі. Дуже сподобалась дітворі музична вікторина «Вгадай мультфільм». Бандуристи виконували мелодії, а діти з радістю підспівували, даючи назву улюблених мультфільмів.

Після концерту учні мали змогу поспілкуватися з артистами та доторкнутися до чарівного інструменту. Музик вразила вдячні юних слухачів та небайдужість до музичного мистецтва.

Твори, виконані сильним голосом під акомпанемент найпатріотичнішого музичного інструменту, вселяють віру в майбутнє, пробуджують у серці любов до батьківщини.

Дякуємо музикам за те, що завдяки їм традиція продовжує жити і сьогодні. Бажаємо ансамблю бандуристів «Божена» творчого натхнення і вдячних слухачів. Сподіваємось, що вони стануть нашими постійними гостями.

 

 

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: