КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Свято безпеки у гімназії «Софія»

Небезпека не розподіляє людей на дорослих та маленьких, кожен з нас може опинитися в екстремальній ситуації. Різниця в тому, що доросла людина здатна швидко зорієнтуватися та прийняти рішення щодо дій, а дитина може розгубитися та втратити дорогоцінні хвилини.

Пожежна безпека у закладі освіти – це надзвичайно важлива справа, яка вимагає до себе великої уваги, адже від цього може залежати життя.

З метою виховання культури безпеки у підростаючого покоління, популяризації здорового способу життя та запобігання надзвичайним подіям в кінці травня у комунальному закладі «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» відбулися протипожежні тренування з учнями, педагогічними працівниками та обслуговуючим персоналом.

Щоб на практиці відпрацювати евакуаційні дії було подано сигнал оповіщення про виникнення пожежі у закладі освіти. Вчителі евакуювали дітей з приміщень за 3 хвилини.

Практичну частину тренувань проводили представники сьомого взводу Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України у Дніпропетровській області, дислокація якого знаходиться на базі ПрАТ «ЗЗРК», Бікулов Є.А. – помічник командира взводу, Школовий А.О. – командир відділення, Сірий А.М. – командир відділення, Бережний М.Ю. – респіраторник, Власов С.Л. – водій.

Рятувальники надали методичні рекомендації щодо організації протипожежної безпеки, обговорили з учасниками правила евакуації  з приміщення, у якому виникла пожежа, провели навчання щодо відпрацювання вмінь користування первинними засобами протипожежного захисту – вогнегасниками. Продемонстрували уміння діяти в надзвичайних ситуаціях. Зокрема, провели бойове розгортання та подання води для гасіння умовної пожежі.

Також було проведено майстер-клас з надання першої долікарської допомоги постраждалим, продемонстровано непрямий масаж серця на манекені-тренажері штучного дихання.

Співробітники ДСНС провели уроки безпеки, під час яких нагадали дітям основи безпечної поведінки вдома та на відпочинку, наголосили на необхідності суворо дотримуватися правил протипожежної безпеки і разом з тим повторили номери телефонів екстрених служб.

Сподіваємося, що отримані додаткові знання стануть у нагоді учасникам тренувань та допоможуть врятувати не одне життя.

Адміністрація закладу освіти висловлює слова вдячності представникам сьомого взводу Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України у Дніпропетровській області за проведений захід,  який є надзвичайно корисним, особливо на передодні літніх канікул. Адже це гарний спосіб іще раз нагади підростаючому поколінню правила безпеки, бо лише від кожного із нас залежить,  чи буде життя радісним і безпечним. 

Заступник директора з НВР Сохань Н.Ф.

Ім`я *:
Email *:
Код *: