КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

В ОСВІТНЬОМУ ЗАКЛАДІ ПРОХОДИТЬ ТИЖДЕНЬ ПРАВА

Виникає запитання, чим викликано таку увагу саме до прав дитини. Здавалося б, кожна держава, кожен народ за історію свого розвитку виробив задовільну систему відносин, у якій передбачено правила взаємодії дорослого та дитячого світу. Через сім'ю та освітні заклади завжди піклувалися про виховання дитини та збереження її життя.

Проте, дитинству надавалася лише роль періоду, який треба пережити, щоб стати дорослим. Діти не просто бачать світ реальніше, відчувають його тонше. Діти сприймають світ інакше. Та вони часто не мають сміливості сказати вголос про своє відчуття. Діти не завжди впевнені в тому, що дорослі сприймуть їх слова з належною увагою, почують їх.

У читальній залі бібліотеки разом з ученицями 6-А та 6-Б класів на уроці-бесіді ми розглянули деякі питання стосовно прав та обов'язків дітей у школі та вдома та переглянули тематичне відео "Права і обов'язки дітей".

У відомій казці Г.Х. Андерсена дитина насмілилася вимовити те, що боялися побачити та сказати дорослі. Давня проблема, коли дорослі мають вчитися багатьом речам у дітей, сьогодні стала вкрай актуальна.

Було б правильно, щоб кожна дитина знала свої права. Адже часто у дитини більше обов'язків, аніж прав. То ж які найголовніші права дитини:

перше і головне - право на життя; право на особливий захист і допомогу з боку держави; жодна дитина не повинна бути жертвою насильства, бо кожна дитина має право на любов та піклування і не повинна бути скривджена і зневажена, батьки повинні стати опорою та гарантом її гармонійного особистісного становлення; неприпустимо карати дітей, погрожувати покаранням, принижувати гідність дитини.

Батьки вкрай відчувають потребу у появі освітніх громадських інститутів, які б допомагали їм вчитися оволодівати найскладнішою у світі професією - бути батьками.

Вчителів сьогодні закликають набувати та удосконалювати навички виховання для того, щоб мати можливість справитися з покладеними на них завданнями виправлення помилок, здійснених батьками.

Ім`я *:
Email *:
Код *: