КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Вибір майбутньої професії-важливий крок у житті людини

Кожній людини хоча б раз у житті необхідно зробити важливий вибір-вибір професії. Для учнів старших класів цей вибір на часі. Батьки, школа, служба зайнятості покликані на допомогу!

З початку 2018-2019 навчального року в нашому освітньому закладі – гімназії «Софія» відбулася низка профорієнтаційних заходів. Так, за участю психолога Дніпрорудненської філії Василівського районного Центру зайнятості населення – Гнатенко Оксани Володимирівни, з учнями 8-11 класів було проведено профорієнтаційне діагностування. Крім того, учні декількох класів долучилися до програми, запропонованої службою зайнятості населення, яка дозволяє їм самостійно продіагностуватися в електронному форматі та отримати необхідні відомості щодо вибору майбутньої професії.

У жовтні 2018 року учні 10-11-х класів взяли участь в акції «Абітурієнт -2019», організованою службою зайнятості Василівського району та проведеної у палаці культури «Гірник». Випускники отримали можливість ознайомитися з умовами навчання в освітніх закладах м. Запоріжжя, м. Мелітополя, м. Василівки, м. Енергодару та рідного м. Дніпрорудного. Представники вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації не тільки розповідали про умови вступу та навчання, але й підготували змістовні презентації про свої заклади освіти, показали учнівській молоді можливості реалізації творчого потенціалу під час освітнього процесу у вишах. Нашим учням сподобалися виступи творчих колективів гостей, які співали, танцювали, грали на музичних інструментах. Дякуємо центру зайнятості за запрошення на цікавий профорієнтаційний захід!

Перший тиждень листопада традиційно у нас присвячується професійній орієнтації учнівської молоді. Мобільний центр Василівського районного центру зайнятості населення організував 9 листопада для учнів 9 класу промоакцію, яка закликає молодь зробити важливий вибір у своєму житті – обрати професію, що відповідає нахилам та уподобанням учнів, а також затребувана на ринку праці України.

9 листопада учні 9, 10 та 11-х класів взяли участь у профорієнтаційній екскурсії до м. Запоріжжя, де проходила 20 спеціалізована виставка «Ярмарок освіти». Захід відбувався у виставковому центрі «Козак -палац». Для майбутніх випускників запросили вищі навчальні заклади всіх рівнів акредитації: училища, технікуми, коледжі, інститути, академії, університети; лінгвістичні центри, освітні курси; центри вищої та середньої освіти за кордоном (Польщі, Чехії, Словаччини); мовні курси; творчі експозиції, майстер-класи.

Свої освітні платформи представили Запорізький Національний університет, а також його структурний підрозділ: Економіко-правничий коледж; Запорізький Національний технічний університет та його структурні підрозділи: Запорізький гуманітарний коледж, Запорізький коледж радіоелектроніки; Запорізька Державна інженерна академія; Запорізький медичний університет із структурним підрозділом: медичним коледжем; Класичний приватний університет м. Запоріжжя; Хортицька Національна академія; Національний університет ім. Ярослава Мудрого м. Харків; Національний фармацевтичний університет м. Харків; Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»; Харківська державна зооветеринарна академія; Одеська Національна академія харчових технологій; Український державний хіміко-технологічний університет м. Дніпро; Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ; Університет ім. Альфреда Нобеля м. Дніпро; Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля; Запорізький будівельний коледж; Запорізький професійний ліцей автотранспорту; Запорізьке вище професійне училище моди і стилю; Державний навчальний заклад Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту; Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей тощо.

Окрім того, що учні побачили широкі можливості щодо вступу у різноманітні навчальні заклади, вони взяли участь у безкоштовному профорієнтаційному діагностуванні, діагностуванні власного рівня володіння іноземними мовами, отримали змогу ознайомитися із досягненнями робототехнічного моделювання та електронних пристроїв, що розробили студенти та викладачі Запорізького Національного технічного університету.

Багато навчальних закладів готові розкрити свої двері для Вас, дорогі наші випускники, слід тільки зробити свій вибір! Бажаємо Вам наполегливості у навчанні та успіхів!

 

Керівник циклової комісії «Професійна орієнтація учнівської молоді» Амірзянова Л.О.
 

Ім`я *:
Email *:
Код *: