КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

З вишиванкою у серці!

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Вже не перший рік у нашому закладі освіти, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки долучилися до святкування. У гімназії з нагоди свята було проведено тематичний диктант «Українська вишиванка», учні мали змогу переглянути документальний фільм «Спадок нації», а також проявити свої творчі здібності, зобразивши національні орнаменти на шкільному подвір’ї та взяти участь у флешмобі «Україна-вишиванка». Напередодні свята було оголошено конкурс на креативне фото класів «Я люблю вишиванку», до участі в якому долучилися небайдужі учні гімназії.

На свято до гімназії завітали шановні гості: Садовий Роман - протоієрей Української Православної Церкви Василівського та Михайлівського району, волонтери Тронь Ігор, Шевченко Ірина та Юров Андрій - голова фонду "Солдатські матері".

Головна традиція свята – одягнути вишиванку. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів.

День вишиванки відзначають завжди у будній день, аби показати, що вишита сорочка невіддільна частина побуту, яка органічно вписується у щоденне життя. Вишиванка – це гарно і сучасно!

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: