КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

10 цікавинок про українську мову

Українська мова багата на цікавинки! Вона відрізняється від решти східнослов’янських мов своєю милозвучністю та унікальними словами та правилами.

Українська мова офіційно визнана однією з найкрасивіших: вона посідає друге місце в світі за мелодійністю (після італійської) та третє за красою лексики (після французької та перської). І це не прості слова — а підтверджені факти.

Учні 5-А та 7-Б класів, під керівництвом заступника директора, учителя української мови та літератури Сохань Н.Ф., створили відеоскрайбінг «10 цікавинок про українську мову», ознайомитися із відеодемонстрацією якого мав змогу кожен у вестибюлі закладу освіти. А хто іще не ознайомився, той має змогу це зробити, перейшовши за посиланням на QR-коді, який знаходиться на дошці оголошень.

Цікавинки про мову підготували учні 7-А, В, Г класів, з якими ознайомила учитель української мови та літератури Маслова К.В. у радіотрансляції на шкільному радіо.

Дізнатися ще більше цікавих відомостей про українську мову можна не лише протягом цього тижня, а й протягом усього життя!

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: