КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

1 жовтня - ДЕНЬ ВЕТЕРАНІВ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

"Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.
Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але…

Роки минають швидко і в якусь мить людина

починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів."

З 2004  року Указом Президента України № 1135/2004 1 жовтня ми відзначаємо Міжнародний день людей похилого віку як День ветерана. Слово «ветеран» для нашого народу є шанованим і дорогим з багатьох причин. По-перше, це люди, які відстояли свободу і незалежність України в роки воєнних лихоліть; по-друге, це трударі всіх професій, які досягли поважного віку і передають свій безцінний досвід молодому поколінню; по-третє, це люди невичерпного оптимізму, потужної сили духу, зразок і гордість для всіх нас.

 Картинки по запросу день ветерана

Свято "Міжнародний день людей похилого віку" відзначається на початку жовтня. Засновано Генеральної Асамблеї ООН в 1990 році. Мета Дня літньої людини - зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління.

 

Вперше Міжнародний день музики провели 1-го жовтня 1975-го року. Засновником цього прекрасного Дня виступила Міжнародна музична рада (IMC) при всесвітній і поважній організації ЮНЕСКО. На 15-й Генеральній асамблеї IMC, проведеної в 1973-му році в Швейцарії, місто Лозанна, було прийнято відповідне рішення. Серед ініціаторів Міжнародного дня музики були присутні багато музикантів і композиторів, наприклад, Дмитро Дмитрович Шостакович, діячі міжнародних музичних організацій і товариств.

З нагоди Дня ветерана дозвольте побажати  міцного здоров’я, оптимізму, щастя і радості, миру і благополуччя!

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: