КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Благодійна акція «Не залишайся осторонь»

«Дайте дитині трошки любові, і вона віддасть вам сторицею». Так написав англійський письменник і критик XIX сторіччя Джон Раскін. Мабуть, більшість батьків погодиться з тим, що варто виявляти до дітей любов, і не тільки тому, що вони відповідають любов’ю. Важливіше те, що любов батьків благотворно впливає на дітей. Нажаль ми знайомі з дітьми, які виросли без обіймів, ласки та батьківських пестощів. Це вихованці Оріхівського дитячого реабілітаційного центру. Відірвані від сімейного ядра, обертаючись, так би мовити, на його віддаленій орбіті, ті діти відчувають себе – хоча і підсвідомо – занедбаними, зайвими та нелюбими у ворожому світі дорослих. І повернути їх до нормального життя, переконати, що є люди,  яким вони небайдужі усіма силами намагаються всі працівники цього закладу. На сьогодні у Центрі перебуває 40 дітей віком від 3 до 18 років. Всі вони перебувають там поки йдуть суди, поки вирішується їхня доля. Деяких повертають до батьків, деяких забирають інші родини під опіку. Але, дуже часто,  діти повертаються до стін Центру з ще більш зламаною психікою.
У самому Центрі працівники намагаються створити атмосферу дому: організовано харчування, медичне обслуговування, вживаються заходи соціально-психологічної реабілітації неповнолітніх, організовано виховну роботу, заняття у школі, здійснюється культурне обслуговування (екскурсії, свята, концерти, тощо). Дітям дозволяють займатися улюбленими справами: дивитися мультики, читати, грати в настільні ігри. З дошкільною групою проводять підготовчі заняття. Вчать літери, цифри, маленькі віршики та пісні. Після уроків вихователі роблять з  дітьми домашні завдання. А у вільний час, всі разом створюють неймовірно чудові поробки. Але ніщо і ніхто не може замінити батьківську любов, родинне тепло.
Наближаються Новорічні та Різдвяні свята і кожна дитина отримає подарунок від батьків,  Святого Миколая та Діда Мороза. Про такі подарунки мріють і вихованці Центру. Вони їх обов’язково отримають, але, нажаль, не від батьків, а від сторонніх людей, з великим добрим серцем. Таких людей багато у нашому місті, у нашому освітньому закладі – гімназії «Софія». Вже багато років поспіль за ініціативи ради закладу, учнівського самоврядування, батьківських комітетів організовується благодійна акція «Не залишайся осторонь», під час якої збираються одяг, взуття, канцелярські приладдя для вихованців Оріхівського центру. До акції залучилась кожна родина учнів нашого освітнього закладу. Цього року в гості до дітвори завітали заступник директора з виховної роботи Бачурська Тетяна, педагог-організатор Нестерова Вероніка, учениця 6 А класу Караханян Діана разом з мамою Лусіне та бабусею Вартуш. Саме родина Караханян надала транспорт для доставки подарунків, за що ми їм дуже вдячні. А ще щира подяка родині Аліка і Каріни Габуян, яка передала дітворі яблука, банани, лимони, ківі, апельсини, мандарини, хурму на суму майже 3000 грн. Діана подарувала всім пісню «Свято Миколая», а директор Наталія Станіславівна передала привітання та слова вдячності всім, хто долучився до благодійної акції та  вручила дівчинці маленького янгола з побажанням берегти свою родину. 
Після невеличкої екскурсії по Центру, спілкування з вихованцями та вихователями ми повернулися до гімназії. На душі було важко від розуміння того, що десь поруч страждають діти.  Незважаючи на гарні умови у Центрі, подарунки небайдужих до їх долі людей -  дітям вкрай необхідні родини.  Ми щиро бажаємо їм отримати гарну освіту, зайняти гідне місце у житті  та здійснити свою мрію....   

 

 

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: