КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Бути здоровим – модно, стильно, сучасно!

Якби не було хвороб,

хто б взагалі  згадував про здоров’я». 

(М. Амосов) 

 

       Що є найдорожчим у цьому світі? Що потрібно кожній людині - сьогодні, завтра, завжди?! Без чого немає сенсу в житті? Що ми не цінуємо, маючи його, та жалкуємо, коли загубимо? Відповідь одна – здоров’я. Ми не звикли приділяти увагу собі на належному рівні. Не зважаємо на тривожні симптоми й відкладаємо до останнього візит до лікаря.  Але ж статистика стверджує, що в нашій країні лише 10% випускників є здоровими. А ще, стан здоров’я та творчих можливостей людини, залежать на 70% від стилю життя сімей, культури здоров’я і лише 30% від зовнішніх чинників (екології, медицини тощо).

        «Обери життя» - саме під таким гаслом 27 жовтня в нашому навчальному закладі пройшов конкурс з пропаганди та розповсюдження здорового способу життя серед учнів 9-11 класів. У заході взяли участь 6 команд:

  • команда 9-А кл.- “Здорова молодь”,
  • команда 9-Б кл.- “Імпульс”,
  • команда 10-А кл.- “Здорове покоління”,
  • команда 10-Б кл.- “Футболісти”,
  • команда 11-А кл.- “Казкарі”,
  • команда 11-Б кл.- “Тайфун”.

Складові етапи  конкурсу: візитна картка команди; конкурс плакатів; конкурс фотографій; вікторина. Підлітки не лише отримали змогу перевірити свої знання про різні хвороби та погані звички, але й взяти участь в ігрових ситуаціях: вміння себе захистити, утриматись від необдуманих кроків у житті тощо. Так учні презентували глядачеві  сценки-мініатюри: «Аліса в країні пороків», «Будемо робити добре і не будемо погано», дівчата показали майстер-клас з акробатики та жонглерства. Команди підготували  свої привітання, відповіли на питання вікторини, презентували плакати на дану тематику та свої фото, на яких всією родиною пропагують здоровий спосіб життя.  Групи підтримки виступили за свої команди. Так підлітки хотіли показати, що лише здорова людина -  життєрадісна, цілеспрямована, реалізовує свої здібності, охоче виконує покладені на неї обов’язки, готова до життєвих перешкод.

        В залі були присутні батьки учасників конкурсу, які також вболівали за своїх дітей. Адже для дитини головне, відчувати підтримку своїх рідних. Коли дитина впевнена в собі, в своїх діях, вона почувається здоровою та веселою. Адже щоб жити, працювати, досягати успіхів, людина повинна піклуватися про своє здоров'я, захищати себе. І такі цінності дітям в першу чергу дають батьки та рідні.

     Жоден конкурс не проходить без участі журі: голова журі — Ручка І.І. заступник директора з НВВ, Задорожна Г.Г. - лікар по гігієні праці Запорізького залізорудного комбінату, депутат Василівської районної ради, голова постійної комісії з гуманітарних питань, Арнаут Н.В. - завідуюча амбулаторією сімейного типу нашого міста, Бутник Л.О. - педагог по професії і по духу, активна учасниця заходів нашого закладу,  Мовчан В.П. - соціальний педагог, голова циклової комісії “Здоров’я”, Бачурська Т.А. - заступник директора з виховної роботи.

    Конкурс пройшов на одному подиху! В залі панувала весела та здорова атмосфера! І ось прийшов час для нагород! 3-є місце посіли учні 11-А класу(класний  керівник Дорожкіна С.В.), 2-ге місце завоювали учні 9-А класу(класний керівник Кашуба О.В.), а перемогли в цьому конкурсі учні 10-А класу, капітан команди Білогурова Єлизавета (класний керівник Міц О.М.).  Всі учасники були нагороджені грамотами, а переможці — ще й солодким призом від спонсора ПП Буянової Л.В.

   «Бути здоровим – модно, стильно, сучасно!» - саме таке гасло нашого навчального закладу. Той, хто веде здоровий спосіб життя, робить вигідну інвестицію у своє майбутнє.  

Бібліотекар навчального закладу Нетреба Н.В.

Ім`я *:
Email *:
Код *: