КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Декада іноземних мов - 2019

Володіння іноземною мовою є необхідністю у сучасному світі, адже її знання відкриває багато можливостей і пріоритетів. З метою підвищення мотивації до вивчення іноземних мов у нашому закладі освіти щороку проводиться декада іноземних мов. Нещодавно в гімназії з успіхом пройшла декада іноземних мов-2019. Відкриття декади відбувалося у казковій атмосфері, адже у гімназію завітали герої іноземних книг. Кого тільки не можна було зустріти у гімназії в цей день! Мері Попінс, Джейн і Майкл Бенкс, Герміона, Міс Марпл, Аліса, Британська королева, Червона Шапочка – це лише неповний список тих, хто радо зустрічав усіх у вестибюлі гімназії і пропонував бажаючим обрати листівку з приємним побажанням іноземними мовами. Діти і вчителі із задоволенням спілкувалися із казковими персонажами, прогулюючись з ними шкільними коридорами, а також мали змогу сфотографуватися у спеціально облаштованій фотозоні.

В перший день декади діти з інтригою відкривали зірочки на емблемі Євросоюзу, де кожна зірочка містила інформацію про назву, час і місце проведення того чи іншого запланованого заходу.

В рамках декади відбулося багато цікавих конкурсів, квестів, виставок і вікторин.

Для здобувачів освіти середньої і старшої ланки вчителями методичної комісії іноземних мов були проведені наступні заходи: конкурс «I know it» для 5 кл. (Овсієнко Ю.М.), конкурс «Кращий знавець французької мови» для 5 кл. (Кравченко Т.М.), вікторина по казках Шарля Перро для 5 кл. (Ткаченко В.Ю.), конкурс «To study or not to study English» для 6 кл. (Башилова Н.В.), iнтерактивна гра "Die lustige deutsche Sprache" для 6 кл. (Вергун Л.О.), брейн-ринг «Чи знаєте ви Францію?» для 6-7 кл. (Ткаченко В.Ю.), змагання «The expert of the English language» для 7 кл. (Шишкіна С.В.), «I’m mister know-all» для 7 кл. (Цина Н.В.), «Je sais que…» для 7 кл. (Кравченко Т.М.), квест «La civilization de la France» для 8 кл. (Кравченко Т.М., Овсієнко Ю.М.), конференція «Britain from inside» для 8 кл. (Бекетова О.І.), вікторина «The world around us» для 9 кл. (Шевченко А.М.), конференція «Britain from inside» для 11 кл. (Шевченко А.М.), конкурс-фестиваль «Діалог держав: партнерство в освіті» (Башилова Н.В, класні керівники, вчителі іноземних мов).

Мотивувати до вивчення іноземних мов школярів початкової ланки взялися вчителі Ажаренкова О.О. та Амірзянова А.Н., які в рамках декади провели низку заходів для 1-4 класів, а саме: інтелектуальну гру «In the world of English» для 1 класів, виставку малюнків англійських літер «My favourite letter» для 1-2 класів, конкурс-виставку лепбуків для 3-4 класів.

Особливо дітям запам’ятався конкурс-виставка лепбуків «English-speaking countries», яка відбувалася у холі головного корпусу гімназії. Подібна виставка проводилася в гімназії вперше. Під час створення лепбуків здобувачі освіти не лише продемонстрували свої знання з іноземних мов та країнознавства, але й мали чудову можливість проявити свої творчі здібності. Батьки із задоволенням долучилися до виготовлення лепбуків разом з дітьми, отже підготовка до конкурсу відбувалася в атмосфері креативу та партнерства. Найкращими серед 11 представлених робіт компетентне журі у складі вчителів іноземних мов визнало лепбуки Цапурди Єгора (4-А кл.), Дудки Івана (4-А кл.), Дзюман Анни (3-А кл.). А до виставки малюнків англійських літер цього року долучилося більше 80 учасників!

По завершенні декади уся малеча, яка приймала участь у конкурсах, отримала грамоти і солодкі призи. Найбільше процес нагородження сподобався першокласникам, для яких підведення підсумків став справжнім святом. Адже разом з вчителями Ажаренковою О.О. та Амірзяновою А.Н. їх нагороджували герої книги Льюїса Керрола «Аліса в Країні Див» Аліса, Кролик та Карткова Королева, поява яких викликала справжній фурор і щиру непідробну радість дітей.

Сподіваємось, що наступного року діти будуть з таким же запалом і активністю приймати участь у нових конкурсах і демонструвати своє захоплення іноземними мовами!

 

                                                Вчитель іноземної мови Ажаренкова О.О.

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: