КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

День Перемоги!

     День Перемоги над нацизмом, День пам’яті та примирення – час згадати історичні події, вшанувати людей, які ціною власного життя відстояли кожну п’ядь рідної землі, подарували нащадкам мир і спокій, щасливе майбутнє. З цією метою 5 травня учні гімназії «Софія» зустрічалися з ветеранами.

     В актовій залі зібралися люди, на яких війна залишила свій слід. В ці часи вони були ще дітьми, але подорослішати їм довелось набагато раніше ніж треба. Їм довелось відбудовувати міста і села, відновлювати державу. На їх плечі ліг важкий тягар, але вони вистояли. Це приклад працелюбності, мужності, патріотизму.

     Перед початком святкового концерту учні мали змогу поспілкуватися з учасником бойових дій Барцевим Володимиром Івановичем, з представниками ради ветеранів. Поважні, сивочолі, але водночас молоді душею, наші гості згадували важкі випробування, що випали на їхню долю в пекельні роки війни, нелегкий повоєнний час. Кожний з них говорив про різне, але всі вони щиро бажають одного, щоб ніколи не повторилися роки лихоліття, які їм довелося пережити. Щоб вічно панував у світі мир і спокій, щасливими були діти, здоровими онуки. На сцені ветеранів вітали директор В.Д.Пилипенко, учні гімназії, творчі колективи дарували свої пісні і танці. Кожна пісня, кожний рух та слово об’єднувались одною думкою - «Господи! Не дозволь повторитися цьому! Ніколи!».

     Зустріч завершилася. Але пам’ять про тих, хто ціною свого життя добував Перемогу, ніколи не згасне у наших серцях. Бо у слові війна - біль і розпач матерів, плач сиріт. Це події, від яких мимоволі здригаєшся і вимовляєш: «Хай звершене батьками і дідами, які пройшли війну, наснажує нас на добрі справи в ім’я зміцнення української держави, створює всім, хто живе в Україні, щасливе і заможне життя».

  Заступник директора з ВР Бачурська Т.А.

Ім`я *:
Email *:
Код *: