КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

День Смайлика!

 

  Картинки по запросу день народження смайлика

       Кожен сучасний дітвак знає, що смайлик — це маленька жовта голова, яка усміхається. Смайлик (з англ. Smile) — «мордочка, пичка», «усмішка». Використовують також емотико́н або емогра́му (з англ. Emoticon) — схематичне зображення людського обличчя, що використовується для передачі емоцій.

     Сучасні смайлики прийшли у наше життя разом із комп’ютером. Так, 19 вересня 1982 в 11:44 ранку Скотт Фалман, професор психології університету Карнегі Меллон у Піттсбурзі, відправив колегам електронне повідомлення.У цьому повідомленні він запропонував інтернет-користувачам під час спілкування в мережі використовувати послідовність символів - ":-)" - як маркер для жартівливих повідомлень. Свій вибір вчений пояснив тим, що цей значок схожий на усміхнене обличчя.  Та кажуть, що пра-пра-прадіди комп’ютерних смайликів з’явились на сто років раніше. Одними з перших їх почали використовувати у 1881 році в редакції американського гумористичного журналу «Puck». Через пів століття, у далекому 1953-му смайлики з'явились на шпальтах газети «Нью-Йорк Гералд Трибюн», де їх використали у рекламі художнього фільму «Lili».
     Так це було чи не так, але сучасна людина вже не уявляє собі передачі емоцій без смайликів. 

     19 вересня, у день народження  смайлика   і в  нашому  освітньому закладі панувала атмосфера щирої радості та  прошйов під девізом «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині посміхнутися». Учні  1-11 класів у цей день  дарували один одному посмішки та сувенірні смайлики, виготовлені власними руками. Учні 5 -х класів взяли участь у квесті "Дружба - найдорожчий скарб", діти спілкувалися, виконували завдання та збирали прислів'я про дружбу. Усі команди впоралися з завданнями та отримали позитивні емоції.

 

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: