КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

День Вишиванки!

     Все частіше і частіше ми повертаємось до своїх родинних джерел, згадуємо про народні символи, обереги, звичаї. То ж не дивно, що цього року у нас з’явилось ще одне національне свято – День вишиванки.

     В Дніпрорудненській гімназії «Софія» цей день  був напрочуд урочистим. Учні нашого навчального закладу вже давно на свята одягають вишиванки та цього разу все гімназійне товариство зібралося на гімназійному майданчику.  На свято прийшло багато гостей. Серед них секретар міської ради І.І. Ручка, голова Ради гімназії І.М. Тронь, представники ветеранського об’єднання «Діти війни» В.І. Зборовський, Бугаєнко Н.К., Скоробогатько Н.С., приватний підприємець, депутат Дніпрорудненської міської ради І.М. Шевченко та інші. Ведучі, учениці 10-А класу,  Віолетта Шмітько та Руслана Мурко познайомили всіх присутніх з історією вишиванки, значенням деяких орнаментів. Директор гімназії Пилипенко В.Д. привітала всіх зі святом і висловила сподівання, що українська вишиванка в найближчому майбутньому стане невід’ємним святковим атрибутом кожного українця.

     На святі порадували своїм співом сестри Вікторія та Анна Хитун, які виконали пісню «Мамина сорочка» та вокальний ансамбль «Карамель». Надзвичайно яскравим був флеш-моб від учнів 6-В класу та танцювального колективу «Асорті». Були визначені переможці  у різних номінаціях: «Найкраща сучасна вишиванка» - Гальченко Родіон, «Найяскравіша вишиванка» - Шелепа Дар’я, «Найоригінальніша вишиванка» - Будко Анастасія.

     Секретар міської ради Ручка Ірина Іванівна від імені міського голови          Матвєєва Є.С. вручила подяку нашій гімназії  та подарувала для кабінету народознавства керамічні фігури козака та українки. Приємним подарунком для всіх став вірш у виконанні Дніпрорудненської поетеси  Людмили Дзвінок.

     Сподіваємось, що це свято стане доброю традицією, бо це наша гордість, історія, наше майбутнє.    

Ім`я *:
Email *:
Код *: