КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Директор з ласки Божої...

Директор з ласки Божої...

Людина, з моменту появи на світ, народжується ще багато разів: кожного разу, коли проходить певний життєвий етап…

Педагогічний шлях Пилипенко Валентини Дмитрівни розпочався з учителювання в школах Донеччини, м. Василівки. З 1980 року – вона учитель географії Дніпрорудненської ЗОШ № 1, а у 1988 році одноголосно обрана педагогічним колективом на посаду директора школи.

І почалося… З її легкої руки у 1997 році школа стала експериментальним майданчиком ЗОІППО з питань впровадження семестрово-блочно-залікової системи, з 2002 року – експериментальним навчальним закладом всеукраїнського рівня з проблеми «Соціалізація учнівської молоді в умовах малого міста України». Саме завдяки реалізації сміливих ідей директора у 2002 році школа отримує статус закладу нового типу – гімназії. Серед інновацій було опановано такі технології, як система пізнавальних спецкурсів «АЗІМУТ», особистісно-орієнтований урок, інтегральна технологія викладання предметів, особистісно-орієнтоване виховання в школі. У 2003 році Валентину Дмитрівну було визнано успішним керівником освітнього закладу та присвоєно звання «Заслужений учитель України», а в 2007 директор здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі «100 кращих керівників шкіл України».

Із 2008 року за ініціативою Валентини Дмитрівни Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України проводить на базі гімназії Всеукраїнські фестивалі інноваційних педагогічних ідей з метою виявлення, підтримки та розповсюдження інноваційного педагогічного досвіду.

Найстарша школа міста завдяки ініціативі та ентузіазму Валентини Дмитрівни з кожним роком перетворюється на сучасний потужний заклад освіти.

За час своєї директорської роботи стала для вчителів, учнів та їхніх батьків гарантом творчої свободи, освіченості, зразком високорозвиненої духовної особистості. Сильна й упевнена, рішуча й принципова, великодушна й глибока…

Тричі обиралася депутатом Василівської районної та Дніпрорудненської міської рад, вирішувала проблеми освіти, охорони здоров’я і культури, втілювала соціальні проекти й програми.

Валентина Дмитрівна нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, орденами «За заслуги перед Запорізьким краєм» І та ІІ ступенів, почесними знаками «За заслуги перед громадою Василівського району», «За заслуги перед містом Дніпрорудне», вона «Відмінник народної освіти України», «Почесний громадянин міста Дніпрорудне».

Шановна Валентино Дмитрівно, Ви даруєте людям найцінніше – віру у себе і свій успіх, навчаєте любити життя і відкривати нові можливості, зігріваєте мудрістю і директорською любов’ю. Ми низько вклоняємося Вам за людяність, професіоналізм, щасливі роки процвітання улюбленої гімназії «Софія». З нагоди закінчення трудової діяльності щиро бажаємо міцного здоров’я, сімейного тепла, душевної гармонії, нехай завжди Вас зігріває людська вдячність, повага та безмежна любов наших сердець!

З повагою педагогічний, учнівський та батьківський колективи Дніпрорудненської гімназії «Софія» ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1

Ім`я *:
Email *:
Код *: