КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Дитинство обирає науку!

    Кожна дитина народжується дослідником. Невтомна жадоба нових вражень, допитливість, цікавість, прагнення спостерігати й експериментувати - важливі риси дитячої поведінки. Учні початкових класів нашого освітнього закладу знаходяться в постійному пошуку, знайомляться з навколишнім світом і хочуть його пізнавати.

   Підтвердженням цього є конкурс – захист науково – дослідницьких робіт під гаслом «Дитинство обирає науку», який вже вдруге було проведено 19 грудня для учнів 1 – 4 класів в стінах гімназії «Софія».

  Розпочала конференцію для маленьких розумників директор Валентина Пилипенко, яка привітала переможців ІІ (районного етапу) конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика Іванову Поліну, Полянську Валерію, Богдан Анастасію, Грицик Сніжану та вручила їм грамоти.

   15 учасників захищали свої науково – дослідницькі роботи. Оцінювало їхні виступи справедливе журі, до складу якого ввійшли директор Валентина Пилипенко, завідувачка бібліотеки сімейного читання Альона Радецька, директор центру дитячої та юнацької творчості Олександр Рубель, представник батьківської ради освітнього закладу Жанна Шепель та вчитель біології Аліна Губа. Присутніми на заході були батьки, які допомагали дітям у роботі над обраною темою та підтримували під час захисту.

   Всіх присутніх вразили пізнавальні здібності, відкриття і творчі знахідки юних дослідників.

   Ажаренкова Аріна, учениця 1 – А класу, представила родовий герб своєї сім’ї, в якому відобразила професійну та творчу діяльність роду. А учениця 3 – Б класу Давиденко Софія презентувала лепбук «Енциклопедія одного слова. Сім’я»

    Учениці 4 – Б класу Кунах Вікторія, Тищенко Анастасія розповіли, за яких умов найулюбленіший десерт дітей – морозиво – може бути корисним. Постоялко Михайло, учень 4 – В класу переконав присутніх у тому, що смакувати шоколад слід без фанатизму, аби не зашкодити здоров’ю. Учениця 3 – А класу Полянська Валерія познайомила з новим трендом здорового харчування дітей та розповіла про користь та переваги суперфуду. Від надмірного споживання газованих напоїв застерегли всіх присутніх учні 2 – Б класу Москалюк Нiкiта, Корольонок Полiна та Пригода Карiна.

   Про причини хворобливості дітей повідав Мишастий Лев, учень 2 – В класу.

 Використовувати танграм для розвитку пам’яті та логічного мислення рекомендував юний математик із 1 – Б класу Томін Артем.

   Знання з хімії та фізики допомогли учениці 2 – Г класу Краснощоковій Вероніці створити казкові візерунки на молоці.

  Гапон Аріна, учениця 2 – А класу поділилася досвідом успішного вирощування цибулі в домашніх умовах, а Грицик Сніжана від імені 4 – А класу закликала всіх учнів початкової школи до участі в акції «Клумба нашого подвір’я».

   Учень 3 – Б класу Данило Буркот довів, що зріст людини не впливає на її успіх. Що довели учасники конференції, адже незважаючи на свій невеликий зріст, вони впевнено встали на шлях дослідництва, шлях нелегкий, але дуже цікавий. А за підтримки люблячих батьків та досвідчених вчителів долати їм цей шлях буде значно легше.

  Щиро вдячні всі учасники конференції Яні та Максиму Сімоновим за солодкі подарунки кожному та підтримку їхніх талантів.

  Побажаємо юним даруванням нестандартних ідей, мудрих наставників та успіхів у майбутньому!   

                                                            Заступник директора з НВР

                                                          КЗ « Дніпрорудненська гімназія «Софія» -

                                                          ЗОШ IIII ступенів №1» Наталя Лисенко

Ім`я *:
Email *:
Код *: