КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Екофестиваль - 2016!

    

18 квітня 2016 року в Дніпрорудненській гімназії «Софія» - ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбулося урочисте відкриття екологічного фестивалю «Природа – наш рідний дім, ми живимо в нім», який триватиме до 25 квітня. На відкриття фестивалю завітали почесні гості: голова районної ради Калінін Денис Сергійович, помічник народного депутата України Бандурова Володимира Володимировича -  Кошеленко Валерій Олегович, директор Національного природного парку «Великий Луг» Йосипенко Тамара Дмитрівна, головний спеціаліст служби навколишнього середовища ПрАТ «ЗЗРК», член виконавчого комітету Дніпрорудненської міської ради Самойлов Валерій Юрійович.

Першою до учасників та гостей екофестивалю звернулася директор гімназії, заслужений вчитель України  Пилипенко Валентина Дмитрівна, яка зазначила, що проблема збереження природи стає перед кожним із нас: усі ми пасажири одного корабля, що називається Земля, і священний обов’язок дорослих людей та підростаючого покоління  полягає у постійній турботі про благо нашого спільного дому.

Основна мета фестивалю – формування в молоді екологічної свідомості та екологічної культури, відповідального ставлення до навколишнього  середовища,  сприяння  духовному збагаченню учнів, засвоєнню  загальнолюдських культурних цінностей для розвитку власної особистості. Але свідомість приходить через конкретні справи, тому перше, що зробили учні - провели гімназійну акцію по генеральному прибиранню території гімназії та І мікрорайону міста, висадили дерева та кущі, розробили нові рабатки з висадкою квітів.  

Привітавши учасників фестивалю, гості зазначили, що кожна людина має вплив  на екологічну ситуацію в регіоні, країні і всьому світі, та висловили сподівання, що учні гімназії завжди будуть стояти на захисті природи і пам’ятати, що людина - це її невід'ємна частина.  

Екологічний фестиваль проходить під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Ручки Ірини Іванівни та керівників методичних  комісій:  Міц Ольги Миколаївни (МК  історико-природничих наук)   та Кучерявенко Віри Миколаївни (МК естетичного та трудового навчання).

В межах фестивалю  будуть проходити масові заходи. Учнів очікує надзвичайно цікава та насичена програма: різноманітні конкурси, брейн-ринги, майстер-класи, виставки творчих робіт тощо.  А 25 квітня, на закритті фестивалю,   відбудеться  нагородження   переможців в різних номінаціях та демонстрація колекції одягу, зачісок та візажу з використанням природних матеріалів – «ЕКОМОДА».  

Вчитель біології Губа А.Е.

Ім`я *:
Email *:
Код *: