КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Екологічний фестиваль -2017

У навчальному закладі з 26 квітня по 28 квітня 2017 року було проведено екологічний фестиваль «Природа – наш рідний дім, ми живемо в нім».

Основне завдання екофестивалю полягало в тому, щоб у ньому взяли участь всі учні навчального закладу. Яскраві оголошення, повідомлення про план проведення, завдання класам – все це привертало увагу дітей задовго до проведення фестивалю і спонукало їх взяти участь у заходах. На кожен день фестивалю були заплановані та проведені конкретні заходи:

заздалегідь фестивалю, напередодні яскравих та зелених місяців весни, учні навчального закладу взяли участь у чисельних акціях: «Птахи – наші друзі», «Збережемо довкілля чистим», «Посади своє дерево та збережи його», «Жива зелена хвиля подвір’я», Всеукраїнській екологічній акції «Зробимо Україну чистою». Учні перших-шостих класів відвідали гімназійний та міський краєзнавчий музеї. В усіх класах пройшли години спілкування «Стань природі другом, будь природі сином», класні години «У контакті з природою», бібліотечні уроки «І гіркота пече полинна...», «У Чорнобиля своя історія», «Чорнобиль – всеукраїнський біль». Виставки творчих робіт учнів різних класів «Ярмарок ідей» та роботи талановитого майстра з різьби по дереву, мешканця нашого міста, Локтіонова Івана Олександровича прикрасили навчальний заклад, подарували хвилини естетичної насолоди всім, хто завітав на свято. Вихованці вчителів Кучерявенко В.М., Водолазської Т.А., Губи А.Е. представили вироби декоративно-ужиткового мистецтва з вторинної сировини: квіти з пластмасових ложечок та паперу, тварини з пластмасових пляшок, пробок та багато іншого. Виставки малюнків «Щедрість рідної Землі», «Природа і фантазія» підготовлені вчителями образотворчого мистецтва Стренаковою Г.В. та Якубович О.А., виявили юних талановитих художників. Працівники бібліотеки Мігаєш Р.В. та Нетреба Н.В. запрошували всіх відвідати книжкові виставки–ікебани «Земля волає: захисти!», «Чорнобильські дзвони». У рамках проведення екологічного фестивалю у холі навчального закладу демонструвалася відеопрезентація соціальної реклами «Збережемо цей світ»:

  • «Екологія – це захист тварин»;
  • «Екологія – це захист рослин»;
  • «Екологія – це захист води»;
  • «Екологія – це захист повітря».

26 квітня відбулося урочисте відкриття екологічного фестивалю «Природа – наш рідний дім, ми живимо в нім».

Виступ директора навчального закладу Пилипенко В.Д., гостей фестивалю: директора НПП «Великий Луг» Йосипенко Т.Д. та майстра з різьби по дереву Локтіонова І.О., сучасні пісні у виконанні учнів, зворушлива промова Духонченко Анастасії (6–А клас), виступи агітбригад сьомих класів, активна участь молодших школярів у конкурсі малюнків на асфальті «Веселка у дитячих долонях» – все це дає змогу стверджувати, що учні навчального закладу не байдужі до екологічних проблем, мають своє бачення того, як можна стати ближче до природи, сприяти її відновленню.

Протягом фестивалю учні брали участь в різноманітних заходах, створювали презентації власних проектів: «Творимо майбутнє». Учнів других класів разом з вчителем основ здоров’я Сальник Т.Л. здійснили віртуальну подорож «Природа навколо нас». Учні п’ятих класів разом з вчителем природознавства Староконь О.С. взяли участь у екологічно–природничій грі «Земля - середовище існування», а учні шостих класів разом з учителем біології Міц О.М. – у бліц – грі «Екобумеранг».

Полянських А.П. провела для учнів сьомих класів інтелектуально–екологічну вікторину «Чисте повітря»

Учні восьмих класів з задоволенням взяли участь у біологічному квесті «Планета – наш дім»: пройшли «екологічним маршрутом» по території гімназії, виконували цікаві завдання, підготовлені для них вчителем біології Губою А.Е. .

Вчитель географії Алєксахіна О.Г вітала девятикласників на брейн-ринзі «Зеленими стежками України».

Не менш насиченим був і останній день фестивалю. Закриття екологічного фестивалю було відзначене проведенням творчих майстер-класів «Політ мрії», проведених представником батьківського комітету 6-Б класу Шутовою Л.М. та вчителем обслуговуючої праці Водолазською Т.А., виступом агітбригади учнів 9-А класу, проведенням фешн–шоу «Міс Екологія» за участю учениць 4-х класів та майбутніми першокласника нашого навчального закладу, вихованцями КДНЗ № 2 «Оленка», які демонстрували колекції екологічного одягу – роботи молодих модельєрів з використанням природних матеріалів або матеріалів вторинного використання.

Підсумком фестивалю стало нагородження переможців, найактивніших учасників конкурсів, виставок, агітбригад.

Натисніть на зображення для перегляду фото

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: