КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Екскурсія до редакції газети "Рабочее слово"

     Першого червня учні 10-А класу, які поглиблено вивчають українську мову, під час проходження літньої практики відвідали редакцію газети «Рабочее слово».

     Завдання учнів полягало в тому, щоб ознайомитися з професією кореспондента, дізнатися, як створюються статті, у чому полягає основна робота працівників газети. Спочатку ми ознайомилися з історією газети, дізналися, хто був першим кореспондентом, а потім поставили запитання кореспонденту газети Олені Леонідівні Драгун, до речі, випускниці гімназії «Софія». У ході бесіди ми дізналися про деякі особливості роботи кореспондента, про те, як створюються статті, звідки береться інформація. Звичайно, що попри усі плюси цієї професії, нам розповіли і про мінуси…

     А які якості треба мати, щоб стати кореспондентом? Комунікабельність, відкритість, щирість, доброзичливість, грамотність, обізнаність – усі ці риси допоможуть тому, хто хоче обрати саме цю професію, і ці риси характеру потрібно розвивати в собі, але, звичайно, крім цього треба мати ще неабияке «чуття слова» і любов до людей, бо це найбільше сприятиме професійному успіху.

     Ми ще не визначилися з майбутньою професією, але ця зустріч з працівниками газети допоможе декому з нас знайти свою «сродну працю».

     Щиро вдячні Драгун Олені Леонідівні за щиру розмову і бажаємо творчої наснаги в роботі, а газеті «Рабочее слово» якнайщирішого читача.

 

Марина Ліхачова,

учениця 10-А класу

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: