КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Я по світу іду в вишиванці!

           

Я по світу іду в вишиванці,

           Аж дивуються ген журавлі.

           Хай стрічають весняні багрянці,

           Україна іде по Землі…

     Народне прислів'я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишита сорочка  є українським народним символом-оберегом.

     День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. В багатьох містах України 19 травня відбувались святкування. В нашій гімназії пройшла ціла святкова естафета. Багато батьків завітали до актової зали на захід «Ми всі одна сім’я – єдина ми родина!», в якому брали участь учні 1-4 класів. А ось 20 травня учні 5-11 класів зібрались на гімназійному майданчику на святкову програму «Чарівна краса вишиванки». В програмі свята були і парад вишиванок, і концертна програма від художніх колективів гімназії, і квест-гра  «Україна вишивана». Наші свята завжди проходять весело, але  цей день  був особливим, бо до нас завітали учні з Балківської ЗОШ І-ІІ ст., Орлянської ЗОШ І-ІІІ ст., Тополинської ЗОШ І-ІІІ ст.. Вони стали активними учасниками дійства. Цікаві презентацій, пісні та танці – такий  чудовий подарунок був від гостей. Звичайно було визначено переможця квест-гри. Ними стали команда Орлянської школи та збірна команда учнів 7 класів гімназії. Але й інші команди показали гарні результати на станціях «Історична», «Поетична», «Мальовнича», «Танцювальна» та отримали грамоти.

     Всіх присутніх привітав із світом голова Дніпрорудненської територіальної ради ветеранів Зборовьский В.І. та директор нашого навчального закладу  Пилипенко В.Д., які разом з дітьми, вчителями весело танцювали на майданчику під запальну українську музику. На згадку про чудову зустріч Валентина Дмитрівна вручила командам гостей подарунки та подяки за підтримку та збереження національної культури.

     Щиро вдячні всім, хто завітав на наше свято та був активним учасником. Хай українська вишиванка притягує до кожного позитивну енергетику, захищає та оберігає.

Заступник директора з ВР Бачурська Т.А.

Ім`я *:
Email *:
Код *: