КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

«Козацькі забави» у гімназії «Софія»

    XV століття – складний період у житті українського народу. Селяни тяжко працювали на панщині. Багатостраждальна земля чекала героїв. І деякі чоловіки відгукнулися на заклик рідної землі і стали на її захист. Це були козаки. Сила, спритність і мужність яких змінила світ.

   Згадували історичне минуле часів козацтва, випробували свої сили у спортивних естафетах та позмагалися за звання найдостойніших козацьких нащадків учні 6-х класах на спортивному святі «Козацькі забави».

   Участь у змаганнях взяли 3 курені: «Гетьман» (6-А), «Січ» (6-Б) та «Нащадки козаків» (6-В). До складу кожного куреня ввійшли найспритніші козаки та козачки класів.

  Оцінювала успіхи команд Козацька Рада, у складі: заступника директора Бачурської Т.А., заступника директора Сохань Н.Ф., голови циклової комісії «Здоров’я» Мовчан В.П., практичного психолога Голобокової О.М.

  У ході конкурсної програми учасники визначили: «Як козаки м’язи качали», «Як козаки картоплю збирали», «Як козаки з полону тікали», «Як козаки коням хвости крутили» та багато іншого.

   Переможцем змагання став курінь «Гетьман» (6-А клас), друге місце посів курінь «Січ» (6-Б клас), почесне третє місце отримали «Нащадки козаків» (6-В клас).

Дякуємо учасникам та класним керівникам за активну участь та підготовку команд. Козацькому роду нема переводу!

                                                                    Педагог організатор  Рената СІРА 

Ім`я *:
Email *:
Код *: