КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Креслення – мова техніки

Для будь-якої молодої людини дуже важливим є самоствердження, тобто впевненість у тому, що вона є цінністю, і ця цінність – її особисте «Я», її ідентичність. Суттєву роль у цьому відіграє свідомий вибір майбутньої професії. І тут треба врахувати все: соціальну значимість, вимоги професії, труднощі та ризики працевлаштування і багато інших факторів.

Але гімназисти КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» уважно вивчають місцевий ринок праці, на якому найголовнішим роботодавцем є ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат», що потребує фахівців з технічною та технологічною освітою. Тому більшість учнів 10-11 класів обирають на 2017/2018 навчальний рік технологічний профіль навчання з профільними предметами: інформатика, математика, креслення.

Правильність такого вибору підтвердила екскурсія старшокласників на ПрАТ «ЗЗРК», під час якої учні познайомилися з роботою провідних спеціалістів комбінату в цілому та шахти «Експлуатаційна» зокрема.

Гімназія «Софія» - серед небагатьох навчальних закладів Василівського районі, де вивчається креслення – мова техніки. Вміння читати та виконувати креслення є важливим компонентом технічної освіти. Саме азам графічної грамотності навчаються учні в класах технологічного профілю, починаючи з 8-го класу, і досягають значних результатів. Так, учні 9-10 класів Айткулова Ксенія, Зубчанінов Михайло вже третій рік поспіль виборюють призові місця на обласній олімпіаді з креслення та стали стипендіатами міського голови Ю.М. Коробова та Василівської районної ради.

Але найголовніше те, що вони, як і всі учні технологічного профілю, ще у школі набувають важливих технічних навичок у виконанні та читанні креслення. Допомагає їм у цій важливій справі вчитель вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист Стренакова Г.В. Принципова та вимоглива, знавець своєї справи Галина В’ячеславівна веде учнів від початкових умінь до вершин свого улюбленого предмета – креслення.

Більшість випускників Галини В’ячеславівни обрали технічні спеціальності, пов’язані з машинобудуванням, з громадським та гірничим будівництвом, з комп’ютерними технологіями.

Всіх випускників 9-х класів м. Дніпрорудне, с. Скельки, с. Балки, с. Орлянське, с. Мала Білозерка запрошуємо на навчання у 2017/2018 навчальному році до класів технологічного профілю КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» з надією, що в майбутньому вони поповнять лави найкращих працівників технічної сфери держави та головного підприємства нашого міста ПрАТ «ЗЗРК».

Ім`я *:
Email *:
Код *: