КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

ОСВІТНІЙ ХАКАТОН В ГІМНАЗІЇ

Учасники: вчителі, батьки, учні 10-11 класів.

Дата проведення: 08.01.2020

Освітній хакатон. Що це?

Це форма спільної роботи над рішенням певної проблеми. Сам формат бере початок з IT-сфери, і походить від двох слів: Hack (зламувати) та Marathon (марафон). На разі ідея інтенсивної роботи над проблемою в обмежений період часу поширилась і на інші сфери, в т.ч. і на освітню.

Яка головна мета Хакатону?

Ми переконані, що кожен з батьків, випускників, гімназистів і вчителів, має ділитися своїм досвідом і натхненням, думками і пропозиціями з усією гімназійною спільнотою.

Головна мета Хакатону – згуртування гімназійної родини завдяки ефективній взаємодії, обговоренню трендів освіти і питань навчання дітей та підлітків, спільного проектування розвитку гімназії як місця навчання і дорослішання успішних людей.

Який результат Хакатону?

Гімназія – це простір постійних інтелектуальних пошуків для інноваційних рішень як сучасних освітніх проблем, так і конкретних практичних дій в інтересах конкретної дитини. Результатом спільної роботи гімназійної родини стануть нові ідеї, проектні пропозиції щодо вдосконалення плану роботи гімназії та розвитку закладу освіти.

Програма Хакатону

Вирішення питання «Проблеми взаємодії школи, сім’ї:

  • Що може змінити заклад освіти в моделі виховання сім’єю?
  • Що може сім’я реально змінити в процесі виховання дитини школою?
  • На якій основі треба вибудовувати «ідеальну взаємодію школи і сім’ї»?

Кожна група обговорила ті питання, поділилася своїми думками, пропозиціями щодо підвищення рівня взаємодії школи та сім’ї: які заходи проводити (проекти, акції), які форми роботи використовувати, хто може бути учасником тощо.

 

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: