КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Пам'ятаємо! Перемагаємо!

     Пам'ять вдячних потомків – ось найкраща нагорода поколінню, яке вибороло Велику Перемогу у ІІ світовій війні. Ми  розуміємо, як важливо зберегти свою історію.

     Якою була війна – знають ветерани та діти війни. Нажаль з кожним днем їх стає все менше. Люди того покоління є частими гостями в нашій гімназії. Ось і на передодні Дня Перемоги до нас завітали діти війни Скоробагатько Н.С., Тітова С. О., Бугаєнко Н. К., Петренко В. М., Дондік К. Ф., щоб розказати дітям про своє нелегке дитинство, про спогади своїх  батьків, людей, які були свідками тих страхіть. Вони закликали учнів  цінувати життя та дружбу, поважати і любити свою Батьківщину. Звичайно ми готувались до зустрічі почесних гостей – вірші, пісні, танці у виконанні вихованців вокального колективу «Карамель» (керівник Селіванова М.О.), танцювального колективу «Асорті» (керівник Бачурська Т.А.) дуже сподобались всім присутнім. Діти вразили їх своєю щирістю та талантами. А нагородження переможців гімназійного шахового турніру, який був присвячений 70-ю визволенню Європи від нацизму, стало для гостей несподіваним сюрпризом. Вони вручили грамоти найкращим шахістам - серед 1-4 класів  І місце - Лаішевкін Михайло 1А клас, ІІ місце - Нікулін Іван 3Б клас, ІІІ місце -Тарасюк Гліб 3-А, серед 5-8 класів  - І місце - Романько Євген 6А клас, ІІ місце - Бетін В’ятчеслав 6Б клас, ІІІ місце - Дондік Руслан 6В клас, серед учнів 9-11 класів - І місце - Муравейнік Єгор 11А клас, ІІ місце - Мельничук Марія 10А клас, ІІІ місце - Лаішевкін Михайло 1А клас. Ми щиро вдячні за допомогу у проведені турніру керівнику шахового клубу «Гамбіт» Худолію К.В. На при кінці заходу учні вручили гостям червоні маки, як символ пам’яті, що робить нас сильнішими.

     8 травня на урочистій лінійці учитель історії Амірзянова Л.О. розказала учням 9-11 класів, які страшні бої велись на території нашого Запорізького краю. Хвилиною мовчання ми вшанували пам'ять всіх загиблих. Дуже проникливим був виступ учениці 10 А класу Шмітько Віолети. Сльози на очах і гордість за майбутнє покоління – такі відчуття були у нас, вчителів.

     Вже стало традицією вітати ветеранів на «Солдатському привалі». Щорічно вірші та квіти першокласники дарують дідусям і бабусям, які радо стрічають малечу. Не залишаються без уваги і ветерани нашого першого мікрорайону. З ними ми  зустрічаємося не тільки на гімназійних заходах. Щорічно у святкові дні учні-старшокласники вітають героїв на дому. Ще одна наша традиція – покладання квітів до підніжжя братської могили та відвідування мітингу-реквієму. Цього року учні прийшли туди не лише з квітами. Гірлянда, прикрашена маками, плакати, які призивають берегти мир та шанувати пам'ять загиблих, повітряні кульки та державні прапори – все це надавало відчуття святковості та душевності.

     Зустрічі з ветеранами, уроки мужності, перегляд документальних фільмів, виставки у гімназійній бібліотеці, конкурс плакатів – це лише маленька крапля для того, щоб зберегти пам'ять про великий подвиг багатьох народів, мільйонів людей, виборовших перемогу над нацизмом.

     День Перемоги уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

 

Заступник директора з ВР Бачурська Т.А.

 

Ім`я *:
Email *:
Код *: