КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Професії, які обирають наші учні!

          Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Кожен відчуває, що йому легше «дається» і, отже, чому зможе присвятити життя. І тут найважливіше — не схибити . Познайомитися із світом професій  гімназистам допомагала участь у проектах « Професійна мобільність», « Професії 21 століття», «Професійні династії Дніпрорудного» та «Професій наших батьків»,  презентація яких відбулася  протягом січня – лютого.  Старшокласники  Голобоков Ю., Лемякіна І., Соколова І., Семенько Л., Ревуцький І., Кохан І. шукали переваги сучасних, нових професій та  наголошували на необхідності  отримання професії,  яка має попит на ринку праці, вивчали як бути професійно мобільним та як побудувати шлях до своєї мети.
      Цікаву подорож у світ професій батьків запропонували глядачам учні 3-Б, 3-В,      4-А, 4-Б, 4-В класів, та найцікавішими були визнані проекти про професійні династії .
 Переконливо  і щиро,  про любов до рідного села, землі , сільського господарства у своєму проекті «Професія – агроном» розповіла учениця 2-А класу Шевченко Ліза. Спільно з батьками, дідусем та бабусею  Ліза підготувала проект в якому були використані фотоматеріали з сімейного архіву, відео - інтерв’ю, історичні спогади. 
     Цікаві факти з історії вчительської династії  Мироненко  Дніпрорудненської  школи №1, та викладачів Дніпрорудненського індустріального технікуму Діденко  розкрили у своїх  проектах 5-А клас ( класний керівник Кашуба О.В.)  та учні 5-в класу      ( класний керівник Глушенко Л.І.).
Учні  6-б класу  разом з класним керівник Староконь О.С. вивчали шахтарську династію Зубко. А, з династіями лікарів  Скірневських та Красняк познайомили учні 7-а    ( класний керівник Дорожкіна С.В. ) та  8-А класу ( класний  керівник Висоцька Т.Р.).
     Після презентації  учні довго не розходилися. Обговорювали, аналізували, ділилися досвідом роботи над проектом .                                       

Ім`я *:
Email *:
Код *: