КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Семінар високого рівня

З 15 по 19 вересня 2019 року директор КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія»-ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» Валентина Пилипенко та заступник директора Ірина Ручка у складі делегації від освітян України взяли участь у Міжнародному семінарі «Європейські цінності та компетентності у роботі закладів освіти, культури, охорони здоров’я, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування: формування, впровадження і моніторинг» з відвідуванням Польщі, Литви та Латвії, який проходив за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства охорони здоров’я України, Сеймасу Литовської Республіки, Міністерства освіти, науки та спорту Литовської Республіки, Міністерства охорони здоров’я Литовської Республіки, Міністерства культури Литовської Республіки, Посольства України в Литовській Республіці, Посольства України в Латвійській Республіці, Вільнюського та Латвійського університетів, Європейського інституту безперервної освіти та організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця».

Метою Міжнародного семінару було ознайомлення з міжнародним досвідом у сферах освіти, культури, охорони здоров’я, роботою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, обговорення перспективи реалізації спільних освітньо-культурних проектів.

Взяли участь у Міжнародному семінарі керівники районних, міських, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, закладів культури, освіти, охорони здоров’я, у справах молоді та спорту, соціально-гуманітарної сфери, служб у справах дітей, громадських організацій.

16 вересня, у головній залі Сеймасу Литовської Республіки розпочалася робота Міжнародного семінару. До 200 учасників семінару звернулася Біруте Вальоніте, президент Клубу Сігнатарів Акту Незалежності Литовської Республіки, яка розповіла про історію становлення та відновлення незалежності Литви, нагадала про українсько-литовське співробітництво та побажала учасникам заходу творчих успіхів.

З вітальними словами та презентаціями виступили: Андрій Буряк, перший секретар Посольства України в Литовській Республіці (українсько-литовське співробітництво у різних напрямках культурно-освітньої та гуманітарної політики); Томас Даукантас, Канцлер Міністерства освіти, науки та спорту Литовської Республіки (литовські здобутки та успіхи освітньої сфери); Лаймонас Убавічюса, Канцлер Міністерства культури Литовської Республіки (українсько-литовське співробітництво у сфері культури та її сучасний стан в Литві); Альгірдас Сисас, член Комітету соціальних справ і праці Сеймасу Литовської Республіки (соціальна політики Литви); Володимир Ісаєнко, ректор Національного авіаційного університету (Україна), кандидат технічних наук, доктор біологічних наук, професор (#NAU); Володимир Ярмоленко, сігнатар Акту Незалежності Литовської Республіки (історія становлення та розвитку парламентаризму Литви).

По завершенню першої сесії Міжнародного семінару відбулось урочисте підписання Меморандуму про співробітництво між Національним авіаційним університетом і Клайпедським університетом за участю Єугеніуса Йовайши, Голови комітету освіти і науки Сеймасу Литовської Республіки, академіка, професора, який привітав підписантів і побажав реальної, конкретної й успішної двосторонньої співпраці. Ми пишаємося тим, що делегатами від Запорізької області під час підписання Меморандуму були Валентина Пилипенко та Ірина Ручка.

З обміну досвідом організації освітньої діяльності в країнах-учасницях міжнародного семінару у Науковому центрі зв’язку та інформації (SCIC) – найсучаснішій бібліотеці Європи Вільнюського університету відбулась друга сесія Міжнародного семінару, у рамках якої українська делегація відвідала Вільнюську гімназію ім. Адама Міцкевича з польською мовою навчання та ознайомилася з особливостями освітнього процесу даного закладу освіти.

Українська делегація у рамках третьої сесії міжнародного семінару відвідала Латвійський університет. З привітаннями до учасників семінару звернувся Олександр Міщенко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Латвійській Республіці, який детально розповів про українсько-латвійське співробітництво у різних сферах суспільного життя та підкреслив, що Латвія є важливим стратегічним партнером для України у реалізації її європейських прагнень.

Присутніх від імені керівництва Університету привітали його проректор Іна Друвєте, яка зазначила, що Латвійський університет має багаторічну співпрацю із закладами освіти України, реалізовує спільні міжнародні проекти та здійснює наукові дослідження. «Мені надзвичано приємно, що українська делегація перебуває саме у той період, коли Латвійський університет відзначає своє 100-річчя», - підкреслила Іна Друвєте, проректор Латвійського університету. З доповіддю виступила Аліна Гржібовська, керівник Департаменту міжнародних відносин Латвійського університету, яка презентувала систему освіти Латвії, можливості у реалізації різних соціально-гуманітарних проектів і діяльність Латвійського університету.

19 вересня 2019 року у м. Варшава, Павло Горінов, голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», заслужений працівник соціальної сфери України, вручив сертифікати учасникам Міжнародного семінару «Європейські цінності та компетентності у роботі закладів освіти, культури, охорони здоров`я, соціальної політики, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування», що проводився 15-19 вересня у Литві, Латвії та Польщі.

Зустрічі у Литві, Латвії та Польщі проходили у дружній, конструктивній атмосфері. Були розглянуті перспективи співпраці між країнами-учасницями Міжнародного семінару та окреслено нові шляхи впровадження у систему освіти інноваційних підходів, курсів, методів та засобів навчання, застосування нових форм співпраці для реалізації реформування освіти України.

Ім`я *:
Email *:
Код *: