КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Свято "Гімназійний олімп" - 2014

   24 квітня актова зала гімназії «Софія» гостинно зустріла на 17 церемонії вручення нагород найталановитіших, найактивніших учнів гімназії, які досягли високих результатів у навчанні, творчості,спорті, їхніх батьків, вчителів та гостей.

    Першими на сходинки гімназійного олімпу були запрошені переможці обласного етапу Всеукраїнських олімпіад, МАН, інтелектуальних конкурсів. Бурхливими оплесками зустріли присутні Коваленка Іллю – переможця олімпіад з астрономії, хімії, математики, МАН – з історії,  Ампілова Олександра – переможця олімпіади з біології, Бородіну Катерину – з креслення, Калінкіну Тетяну – переможця олімпіади з російської мови і літератури, МАН – з російської літератури, а також РайнуКаріну, Люту Юлію, Глинську Ольгу, Семенько Валерію – переможців обласного етапу конкурсу – захисту учнівських науково – дослідницьких робіт – членів МАН, Шепєлєву Анну – переможця обласного конкурсу з української літератури « Розкрилля душі». Всі ці учні – переможці районного етапу олімпіад з кількох предметів.

    У цьому навчальному році 62 перемоги здобули учні гімназії у ІІ (районному) етапі Всеукраїнськихолімпіад, 17 учнів відзначені у МАН, 15 – в конкурсах.

    Серед них хочеться відмітити Неумитову Дар’ю (9-Акл), Коржову Поліну ( 11-А), Бочарнікову Єлизавету ( 8-А), Короткову Лілію (11-А), Арсененко Ксенію ( 10-Б), Шевченка Павла ( 11- А),Шмітько Віолету(9-А),Орлова Олексія (11-В),Волю Андрія(9-А), Вороніну Марину (8-Б),Кохана Іллю(11-В),Міщенко Анастасію(11-В),Головка Євгена(10-Б), Нікіфорова Вадима (9-А), адже ці хлопці та дівчата стали переможцями інтелектуальних змаганьз кількох предметів!

    З вітальним словом до всіх присутніх звернувся голова правління ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат» О.І. Фурман: «Сьогодні за плідну працю кожен повинен отримати нагороду. За вами, учнівська молодь,  майбутнє, адже саме вам розбудовувати наш край. Бо ви – інтелектуальна еліта, наша гордість і надія». Олександр Іванович вручив усім учням – переможцям олімпіад, МАН, інтелектуальних конкурсів грошові премії.Грошовою винагородою були відзначені і вчителі, які підготували переможців і призерів Всеукраїнських олімпіад, а теплими словами Олександр Іванович оцінив турботу батьків за виховання своїх дітей.

    З почуттям гордості за своїх дітей підіймалися на сцену батьки, яким директор гімназії, заслужений учитель України В.Д. Пилипенко вручила подяки і висловила надію на те, що спільна творча діяльність « учителі – учні – батьки» буде продовжуватися і надалі. Звичайно, без батьківської  підтримки та розуміння  учні не були б такими успішними та впевненими.

    Традиційно у гімназії визначають переможців у номінаціях. Цього року « Майстринею року» визнано ученицю 9- А класу, учасницю зразкового колективу « Чарівниця» ( кер. Кучерявенко В.М) Шмітько Віолету, роботи якої демонструються в обласному музеї.

   Радо вітали нову зірочку на небозводі храму знань у номінації « Відкриття року» ученицю 3-А класу Грицик Наталію, адже дівчинка – переможниця кількох предметних олімпіад серед учнів 3 класів, переможець ІІ етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика.

    Важко було визначити переможця  у номінації « Художник року», адже юні художники не тільки перемагають у численних конкурсах, а й свої персональні виставки проводять. І все ж найактивнішого і найкращого художника побачили в Айткуловій Ксенії ( 7- В клас, кер. Стренакова Г.В).), роботи якої відмічені журі не тільки в області, а й в столиці .

    Упевнено крокують до вершини  пісенного олімпу учасники вокального ансамблю «Карамель» ( кер. Селіванова М.О). Найкращою у номінації « Голос року» названо учасницю колективу Черенкову Олександру (7-А клас).

   Наступні переможці номінацій визначалися за результативністю навчання, участі в олімпіадах, МАН, інтелектуальних конкурсах, громадській роботі тощо. Одностайно підтримали оплесками в залі переможницю номінації « Обдарованість року» ученицю 9- А класу Калінкіну Тетяну.

    Усі учасники та переможці даних номінацій отримали солодкі призи та подарунки, які надали депутати міської ради , приватні підприємці Шевченко І. М. та Чебикіна Є. А.

« Учнем року – 2014» став відмінник навчання, переможець обласного етапу олімпіад, МАН, творчо обдарований хлопець ( грає на саксафоні, учасник танцювального ансамблю « Пілігрім»!) Коваленко Ілля. Від імені міської ради привітала Іллю з високими досягненнями секретар міської ради І.І. Ручка та вручила грошову премію.

     Присутні в залі чекали найголовнішого – який клас буде названо у номінації «Клас року». Секрет розкрила директор гімназіїВ. Д. Пилипенко: це клас, де майже всі учні мають високий і достатній рівень навчальних досягнень, не мають пропусків уроків, спільними зусиллями з батьками стали переможцями конкурсів «Співоче поле», «Тато, мама, я – дружня сім,я»,призером конкурсу «Євробачення»…-5 - В клас ( кл. кер. – Діденко О. В., яка ще зовсім недавно була випускницею гімназії ).

    Класу вручена премія, а учні та батьки класу подарували всім присутнім музичний номер.

     У гімназії стало традицією переможців Всеукраїнських олімпіад усіх рівнів і призерів конкурсів нагороджувати, вітати з навчальними, інтелектуальними досягненнями на святі обдарованих учнів. І цьогорічне свято є гідним продовженням започаткованої традиції.



 

Коваленко О.А.

заступник директора з НВР