КЗ "Дніпрорудненська гімназія "Софія" - ЗОШ I-III ступенів №1"


RSS

Свято ВИШИВАНКИ!

Із знання свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам'ять, наша історія, наші символи. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим.

Святкування Дня вишиванки стало вже традицією у нашому навчальному закладі. Багато учнів та вчителів одягнули святкові вишиванки. Багатство кольорової палітри, різноманітні орнаменти та узори вишитого одягу чарували очі. Але найдивовижним все ж таки став 36 метровий рушник, вишитий майстринями нашого міста. Він вразив своєю витонченістю, неповторністю. Директор бібліотеки сімейного читання Радецька Олена Василівна познайомила учнів з вишивальницями та розповіла про ідею створення великого рушника, який визнали найдовшим рушником в Україні. В знак подяки учні вручили гостям сову, символ нашого навчального закладу. Піснями і танцями радували всіх присутніх наші учнівські художні колективи.

День вишиванки, є своєрідним продовженням низки патріотичних акцій, до яких долучаються і учні, і батьки. Саме в рамках проведення святкового заходу пройшов благодійний ярмарок, ініціаторами якого стали активісти учнівського самоврядування.

Різноманітна випічка, чудові сувеніри – все виготовлено руками батьків та учнів. Їх золотому умінню, безперечно, позаздрив би не один кондитер чи гурман.

Продавці весело та гучно зазивали до своїх столиків, тож покупців було багато. Всі пішли до дому задоволені і з гарним настроєм.

За рішенням активу учнівського самоврядування на виручені з ярмарки кошти будуть придбані канцелярські приналежності для учнів-інвалідів, що навчаються у КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1».

Велика подяка всім, хто долучився до благодійної акції та до свята вишиванки.

Натисність на зображення для перегляду фото

Ім`я *:
Email *:
Код *: